Чому православні та католики святкують Великдень у різні дати

0
Чому православні та католики святкують Великдень у різні дати
Вже скоро католики відзначатимуть Великдень, а потім це свято настане і для православних. Але ж чому ця подія святкується у різні дати?

Про це пише Styler.

Коли буде Великдень та чому у католиків та православних він припав на різні дати?

Коли буде Великдень у католиків та православних
Цього року католики святкуватимуть Великдень вже 31 березня. А православні відзначать його трохи пізніше, а саме 5 травня.

Чому католики та православні не святкують Великдень в один день
Відомо, що православні та греко-католики за новим календарем відзначають Різдво в один день - 25 грудня. Втім, Великдень у східних та західних християн припадає на різні дати.

Уся річ у тому, що православні та католики використовують для розрахунку дати Великодня різні пасхалії (олександрійську та григоріанську).

Православні використовують новоюліанський календар, який веде відлік часу з 46 року до н.е., але з деякими коригуваннями, зробленими у 20 столітті. А католицька церква використовує григоріанський календар, на який вона перейшла у XVI столітті.

До того ж дата Великодня розраховується залежно від того, коли буде повний місяць та весняне рівнодення. Саме через різні методи підрахунку днів й різні календарі католики та православні не святкують цю важливу подію в один день.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні