Народне свято 31 березня: українські звичаї та прикмети дня

0
Народне свято 31 березня: українські звичаї та прикмети дня
Православна церква України 31 березня за новим стилем вшановує пам'ять цілителя Іпатія Києво-Печерського, преподобного Аполлонія Єгипетського і митрополита Київського і всієї Русі Іони. За старим стилем у свято сьогодні згадують святителя Кирила Єрусалимського.

Про це пише Уніан.

До кінця березня в лісах розквітають перші квіти і зелень. У свято 31 березня українці збирали черемшу, мати-й-мачуху, березові та вільхові бруньки. Цілющі рослини засушували, а пізніше з них заварювали чай.

У цю дату цілющим і очищувальним вважається вогонь. Люди розводили багаття і палили в ньому зношене взуття та непридатний одяг. Вірили, що вогонь зніме з речей весь негатив і хвороби. Також у вогнище викидали торішнє листя та бур'яни. Щоб не поширилася пожежа по полю, полум'я розводили в залізній бочці.

Чоловіки в народне свято 31 березня займалися ремонтом сільськогосподарських пристосувань, точили лопати і серпи, оглядали вози. Навіть якщо для посівних робіт ще було рано, у доброго господаря інвентар має бути заздалегідь підготовлений.

31 березня - дуже вдала дата для будь-якого лікування, медичних операцій, розслаблення. У це народне свято можна звернутися до Іпатія Чудотворця з молитвою про зцілення.

31 березня - знак Зодіаку
Народжена сьогодні людина за знаком Зодіаку - Овен. Іменинники цього дня сильні духом, незалежні та вольові. Усі труднощі переносять стійко. Вони - опора для всієї родини і надійна підтримка для друзів. Мають запальний характер і часто починають сварку, але й заспокоюються швидко. На роботі показують себе професіоналами, але в побуті ліниві.

Що не можна робити 31 березня

➛ Жінкам не можна займатися шиттям і в'язанням, а також небажано брати в руки ніж, ножиці, спиці, голку та інші гострі предмети.

➛ Ходити в брудному, рваному, зношеному одязі сьогодні - до проблем із грошима.

➛ Стригти волосся і нігті - до проблем зі здоров'ям.

➛ Не позичайте гроші, інакше до кінця року будете ходити в боргах.

Прикмети погоди 31 березня
Існують такі прикмети про погоду цього дня:


➛ Прилетіли лебеді - скоро потеплішає.

➛ Якщо з'явилися мухи і комарі, то більше заморозків не буде.

➛ Птахи купаються в калюжах - до спекотної і сухої погоди.

➛ Якщо пішов дощ, то влітку буде багато грибів у лісах.

➛ З берези багато соку витікає - до теплого літа.

➛ Ранковий туман віщує мінливу, непередбачувану погоду найближчими днями.

Важливо зазначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні