На одному з напрямків росіяни зосередили близько 100 тисяч військових

0
На одному з напрямків росіяни зосередили близько 100 тисяч військових
Росіяни зібрали на Куп'янському напрямку значне військове формування числельністю біля 100 тисяч військових. Однак, прямої загрози для настпу росіян на Харків або відкриття нового фронту немає.

Про це в інтерв'ю Главкому розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, інформація про можливий масовний наступ на Харків це ніщо інше, як інформаційно-психологічна спецоперація, що має на меті підняти тривогу серед населення.

"Тому що після кожного такого інформаційного вкиду логічно, що ми відчуваємо хвилювання населення, яке більше двох років живе фактично під щоденними обстрілами – С-300, "шахедами" та всім іншим", - наголошує Синєгубов.

Крім того, він додав, що це спроба вплинути на бізнес, який розглядає можливість чи залишитися на території Харківської області, або все-таки розглядати варіант виїзду.

"Тобто окупант намагається посіяти паніку серед місцевого населення і, можливо, відволікти увагу наших Збройних сил від тих пріоритетних напрямків, які він собі обрав для наступу", - сказав голова Харківської ОВА.

Він також оцінив хід бойових дій хід бойових дій на Куп'янському напрямку. Синєгубов додав, що в районі Куп'янська росіяни сконцентрували військове формування чисельністю біля 100 тисяч солдатів, однак, ця така кількість ворожих військ зберігається там вже понад 10 місяців.

"З цих 100 тисяч безпосередньо воює приблизно тисяч 40. Інші – це логістика, сили забезпечення, шпиталі... Там наші воїни стримують майже щоденний натиск, коли проводяться штурмові атаки по Куп’янському напрямку, по двох селах – це Синьківка та Табаївка. Відбуваються атаки і на Лиманському напрямку, який розташований трохи нижче", - додав він.

Водночас, Синєгубов наголосив, що на півночі Харківщини не зафіксовано значної концентрації російських військ для того, щоб можна було відкрити "другий фронт"

"Проте чітко розуміємо, що і Харків, і Харківська область для Кремля є пріоритетом, і маємо слідкувати за військовою обстановкою на нашому прикордонні фактично 24 на 7, щоб об’єктивно протидіяти тим загрозам, які можуть бути", - резюмував він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні