Стало відомо, чому рф вперше вдарила по Україні ракетами «Циркон»

0
Стало відомо, чому рф вперше вдарила по Україні ракетами «Циркон»
Застосування Росією для удару по Україні, ймовірно, гіперзвукових ракет "Циркон" може означати, що у ворога є дефіцит інших типів ракет.

Про це сказав речник Повітряних Сил України Ілля Євлаш в ефірі Радіо Свобода.

Також він не виключає, що це міг бути експеримент для перевірки української системи ППО.

Євлаш зазначив, що на сьогодні немає ще остаточного підтвердження, що це саме ракети "Циркон" були використані для удару по Україні. За його словами, науково-дослідний експертний центр встановлює, чи справді під час останніх атак по Україні Росія застосувала саме цю ракету, а після остаточного висновку можна буде сказати, який це тип був пускової установки.

"Те, що вони їх застосовують, найімовірніше, свідчить про те, що в них вже є дефіцит зброї, інакше вони б їх не запускали. Взагалі цей тип ракет є протикорабельним, і він застосовується лише в окремих випадках, використовуючи різні пускові установки, типу "Бастіон", "Бал". Однак ми можемо сказати про те, що, якби в них, наприклад, було достатньо іншого типу ракет – крилатих ракет "Калібрів", "Іскандерів" та інших, то вони б застосовували їх", - наголосив Євлаш. За його словами, ракета "Циркон" є досить складна, дорога і потужна ракета.

Євлаш не виключає, що ці ракети могли бути запущені "як і певний експеримент". "Щоб перевірити нашу систему ППО, де, що і як захищено, що як прикрито, аби в подальшому вже використовувати це під час планування їхніх наступних повітряних атак", – додав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні