Лукашенко зробив заяву про теракт у російському «Крокус Сіті Хол»

0
Лукашенко зробив заяву про теракт у російському «Крокус Сіті Хол»
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що терористи, які влаштували стрілянину і підпал у "Крокус Сіті Хол", від самого початку рухалися в бік Білорусі, імовірно, щоб упередити дискусію про гіпотетичні зв'язки злочинців із Мінськом.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), пише ТСН.

Аналітики вказали на те, що заява Лукашенка про те, що терористи "не змогли проникнути до Білорусі" завдяки діям білоруських спецслужб, суперечить заяві президента РФ Володимира Путіна про нібито рух підозрюваних до кордону з Україною.

За інформацією ISW, ймовірне місце затримання терористів розташоване приблизно за 95 кілометрів від українського кордону в найближчій точці або за 130 кілометрів від перетину траси Е101 з Україною. Ця точка також розташована приблизно за 124 кілометри від кордону з Білоруссю і приблизно за 25 кілометрів від автомагістралі А-240, що веде до Гомеля.

У звіті йдеться про те, що заява Лукашенка про нібито запобігання проникненню терористів до Білорусі припускає сценарій, за якого нападники спочатку рухалися трасою А-240, проте побачили блокпости або інші стримувальні чинники і змінили свій курс на схід лісовими дорогами на трасу Е101.

Аналітики також підкреслили, що в Лукашенка дуже мало очевидних мотивів брехати.

"Лукашенко, можливо, хотів попередити дискусію про гіпотетичні зв'язки нападників із Білоруссю, заявивши, що білоруські сили зіграли важливу роль у їхніх арештах. Хоча заява Лукашенка підриває усталену кремлівську позицію, вона знижує його вразливість перед спробами Кремля використати закриту інформацію про початкові плани втечі нападників для чинення тиску на нього в майбутньому", — додали в ISW.

Нагадаємо:
Лукашенко заявив, що терористи, які вчинили теракт у концертній залі Crocus City Hall, спочатку їхали у бік білоруського кордону.

"Я чому це сказав? Тому що почали Путіну дорікати... Та ми добу не спали разом із Путіним! Що вони знають про це? Постійна була взаємодія", — додав Лукашенко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні