В яких неочікуваних місцях представники ТЦК роздають українцям повістки

1
В яких неочікуваних місцях представники ТЦК роздають українцям повістки
Нові серії “полювання ТЦК” в Україні шокують Мережу. Військкоми ганяються за чоловіками, збивають з ніг і “пакують” їх до бусів. Військові не підтримують таку “лагідну” мобілізацію. У ТЦК відмовчуються та навіть порушують кримінальні справи проти військовозобов’язаних, які не з’являються на ВЛК.

Про це пише ТСН.

“Важка” робота ТЦК
В Одесі чоловіка намагалися вивести з маршрутки, бо той показав посвідчення про інвалідність. А от представник ТЦК хотів побачити саме військовий квиток. Ба більше, військком заявив, що надані документи – фальшиві.

А у Львові місцеві зняли на відео, як люди у формі “пакували” чоловіка до автівки.

Схожа ситуація сталася і в Чернівцях. Знову силоміць заштовхують до автобуса. Одразу чотири особи у формі – на одного військовозобов’язаного.

В іншій ситуації влаштували гонитву, ймовірно, хотіли пограти в “квача”. Повідомляють, що на Чорновола у Львові кілька чоловіків у військовій формі наздоганяли чоловіка, який намагався від них утекти.

Та все ж люди у військовій формі зловили чоловіка і традиційно силоміць заштовхали до бусика.

Далі – більше. Якщо представники ТЦК не можуть наздогнати на своїх “двох”, то просто притискають машиною. Кадри, які шокують, зняті в місті Бучач на Терпопільщині, запевняють у Мережі.

Якщо ви думаєте, що бачили все, то помиляєтеся. Мережею шириться відео, де нібито працівники ТЦК видерлися на будову і виписують повістки будівельникам. Як стверджується, відео зняте в Тернополі.

Тим часом військові не розуміють таких дій від ТЦК і не підтримують “лагідну” мобілізацію, яку ми спостерігаємо ледь не щодня на вулицях України. Про це заявив командир відділення та художник у цивільному житті Дмитро Гапчинський в ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA.

Але хоч якось у ТЦК таки реагують на “законні” дії своїх підлеглих. У Львівському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки проводять службове розслідування через інцидент із затриманням волонтера Кирила Тарана. Нагадаємо, дружина потерпілого в суботу, 16 березня, виклала відео в Мережу, де видно, що люди у формі силоміць, із застосуванням фізичної сили затримали посеред вулиці волонтера та заштовхали до буса.

Жінка стверджує, що під час інциденту працівники відомства порвали її чоловікові куртку та штани, а також розбили окуляри й телефон. Вона додає, що жодних повісток на місці затримання не вручали. Пізніше чоловіка відпустили.

Однак на цьому історія не завершилася. У Львівському обласному ТЦК та СП повідомили, що проти Кирила Тарана порушено кримінальну справу через те, що він не з'явився 20 березня за повісткою на проходження військово-лікарської комісії. У військкоматі уточнили, що поважних причин для своєї неявки він не повідомив:

“Тримаємо в курсі щодо ситуації з громадянином Кирилом Тараном, про якого раніше писали ЗМІ. Пан Таран не зʼявився 20 березня за повісткою на проходження військово-лікарської комісії. Поважних причин для своєї неявки він не повідомив.

Щодо військовозобов’язаного громадянина Кирила Тарана відкрито справу за 336 статтею Кримінального кодексу України “Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період”. Карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

Зазначимо, що військовозобов’язаному громадянину Кирилу Тарану 17 березня у присутності адвокатів було вручено повістку для проходження військово-лікарської комісії 20 березня 2024 р. Наголошуємо: у визначений законом термін зазначена особа за повісткою не з’явилася”.

Волонтер уже відреагував на заяву ТЦК і запевнив, що все, що там написано – фейк:

“17.03.2024 р. після висвітлення у ЗМІ ситуації, що склалася стосовно мене, мене було повернуто до м. Львова та в подальшому звільнено. Цього ж дня я звернувся до лікарні з метою фіксації тілесних ушкоджень та медичного огляду.

Після огляду лікаря мені було призначено лікування. За моїм проханням моїм адвокатом 19.03.2024 р. засобами поштового зв’язку було відправлено заяву до Шевченківського РТЦК та СП з проханням вважати мою неявку 20.03.2024 р. до РТЦК та СП поважною відповідно до повістки про уточнення облікових даних (така повістка була вручена мені особисто). До заяви було додано медичні висновки лікаря на підтвердження поважності причини моєї неявки.

Крім того, повідомляю, що згідно з п. 11 ст. 15 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” №2232-ХІІ від 25.03.1992 року, поважною причиною неприбуття призовників до призовних дільниць у строк, установлений ТЦК та СП, яка підтверджена відповідними документами, визнається, зокрема, хвороба.

Таким чином, я повідомив про поважність причини неявки до Шевченківського РТЦК та СП, а тому викладена інформація на Facebook сторінці Львівського обласного ТЦК та СП без належних доказів моєї неявки та щодо реєстрації ЄРДР не знаходить свого підтвердження”.

Але не все так однозначно, як-то кажуть. Цікаві коментарі з'явилися під дописом відомого волонтера:

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Потенційні кандидати: представники ТЦК, поліція, територіальна оборона, бюджетники з броньою, молоді викладачі.....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні