Командир ЗСУ назвав головну проблему на фронті

0
Командир ЗСУ назвав головну проблему на фронті
Командир 206-го батальйону ТРО Роман Кулик розповів, що на Мар’їнському напрямку зараз відбуваються пекельні бої, і без дронів неможливо бачити поле бою і розуміти, що відбувається.

Про це пише УНІАН.

"Якщо нема дронів, то командир не може повноцінно командувати боєм, розуміючи всі аспекти і всю нюанси того, що ворог робить. Тому ми зараз збираємо на дрони – ударні і розвідувальні, для того, щоб одночасно мати картину поля бою, нічого не пропускати, щоб піхота була обізнана в тому, що відбувається, і мати можливість вражати противника", - пояснив він.

За словами Кулика, нещодавно ворог штурмував їхні позиції під Мар’їнкою. Через те, що погода була достатньо складна, а у них бракувало нічних дронів з тепловізорами, то противник підібрався на відстань кілька сотень метрів до позицій, і коли його виявили, то українські воїни не встигли нанести відповідне артилерійське ураження по ньому.

"Потім уже включилися всі і спільною роботою ми відігнали їх від позицій, противник поніс значні втрати. Але, на жаль, і ми втратили побратимів, зокрема, це старший лейтенант Валерій Троян, командир 1-ї стрілецької роти. Якби ми мали більше дронів, більше спроможностей, то я думаю, що цієї ситуації, можливо, можна було б уникнути. Ми би раніше виявили ворога, раніше нанесли ураження, не допустивши до стрілецького бою. Тому дрони дуже важливі, без них нема розуміння поля бою і важко командувати діями наших бійців", - розповів Роман Кулик.

Він підкреслив, що якщо порівнювати збройні сили часів 2016, 2017 року і зараз, то ситуація кардинально змінилася, і вона змінюється кожні півроку, викликів стало набагато більше.

"Коли ми стали на Мар’їнському напрямку, тут постала проблема скидів з дронів, яку, як нам здавалося, ми уже давно вирішили і забули. Тут постійно скиди з дронів, тут скиди різного типу отруйних речовин по укриттям нашої піхоти, по траншеям, викликів стало більше, я вже не кажу про керовані авіабомби, які стали достатньо серйозним психологічним чинником, бо одна бомба реально може знести все. Після кожного прильоту декілька контузій. Тому поле бою змінюється радикально, і треба постійно думати головою, придумувати якісь контрміри і контратаки, думати над маскуванням і РЕБом всіх рівнів, і навчати особовий склад, бо це важливо", - уточнив він.

Пропонуємо вам долучитися до підтримки наших захисників на Мар’їнському напрямку і допомогти їм зібрати кошти на дрони:
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні