Чому рф атакує енергооб’єкти України навесні

0
Чому рф атакує енергооб’єкти України навесні
Удари РФ по українських енергетичних об’єктах можуть свідчити про намір окупантів дестабілізувати роботу промисловості, сільського господарства, які суттєво залежать від енергетики.

Про це повідомила начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в етері телеканалу Freeдом, пише Главком.

Посадовиця зауважила, що знищення російських літаків А-50 також внесло поправки у плани окупантів щодо завдавання масованих ударів по Україні, оскільки саме ці літаки координували діяльність авіації та морських ракетоносіїв.

Крім того, зима в Україні була не дуже суворою, каже Гуменюк. Тож основну ставку ворог робив не на погоду.

«Зараз, на момент переходу з опалювального сезону на звичайний, росіяни можуть сконцентрувати удари саме на тому, що відновлення роботи промисловості, сільського господарства теж істотно зав’язано на енергетику, зокрема, і робота портової інфраструктури. Може бути, що в пріоритеті у ворога саме такі аспекти», – пояснила вона.

Гуменюк нагадала, що основне завдання росіян – підірвати економіку України загалом, щоби створити внутрішню напругу в державі.

Крім того, на її думку, на терміни атак російських окупантів могли вплинути «вибори» в РФ.

«У цій ситуації абсолютно ймовірно, що терміни втілення таких атак посунула підготовка до «виборів». У них були очевидні ставки на те, що псевдовибори мають відбутися максимально переконливо для світової спільноти», – вважає Гуменюк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні