США просять Україну припинити удари по території рф, - ЗМІ

1
США просять Україну припинити удари по території рф, - ЗМІ
Сполучені Штати нібито закликали Київ більше не завдавати ударів по російських нафтопереробних заводах та іншій енергетичній інфраструктурі з міркувань, що це може призвести до ще більшої ескалації та зумовити глобальне зростання цін на енергоресурси.

Про це з посиланням на свої джерела повідомляє Financial Times, пише «Європейська правда».

Видання зазначає, що на умовах анонімності спілкувалося з трьома співрозмовниками. Прохання-попередження Києву нібито неодноразово передали топ-посадовцям Служби безпеки України та Головного управління розвідки, які курують українські програми розробки безпілотних ударних систем.

Один зі співрозмовників каже, що Білий дім «все більше стурбований» українськими ударами по нафтопереробних заводах, терміналах та іншій енергетичній інфраструктурі у західній частині РФ, що вплинули на російські обсяги виробництва у цій сфері.

Однією з причин занепокоєння Штатів є те, що спадання російського експорту може спровокувати глобальне підвищення світових цін, оскільки Росія, попри санкції, досі залишається одним з найбільших експортерів. Зростання цін на пальне може відобразитися на результатах майбутніх президентських виборів у США.

Також у Вашингтоні стурбовані, що у відповідь на українські удари Росія може зробити щось із енергетичною інфраструктурою, важливою для країн Заходу, як, наприклад, трубопроводом, що прокачує нафту з Казахстану через територію Росії для експорту на глобальні ринки.

У відповідь на запити про коментарі у Раді нацбезпеки сказали, що США «не заохочують та не уможливлюють» українські удари по цілях на території Росії. З Києва коментарів не надали.

У середу, 20 березня, до Києва приїздив радник з нацбезпеки Джейк Салліван. Згодом посол США розповіла, що цього дня у Києві відбулась зустріч радників з питань нацбезпеки з країн усього світу, на якій обговорювали "формулу миру" президента Володимира Зеленського. Під час візиту Салліван запевнив, що Сполучені Штати вірять в перемогу України, і закликав українців вірити у США на тлі зусиль з ухвалення критично важливого пакету допомоги Україні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-13

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
саме велика стурбованість клептократів різного пошибу призведе до перемоги УРКАїни
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні