Командувач ЗСУ пояснив, чому Україна поки не може отримати перевагу на війні

0
Командувач ЗСУ пояснив, чому Україна поки не може отримати перевагу на війні
Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк зазначив, що наразі не можна сказати, що на фронті сповільнюється наступ окупаційних військ Росії, навпаки — ворог продовжує наступальні дії.

Про це він розповів в ефірі телемарафону, пише ТСН.

"Це (наступальні дії — ред.) в принципі очікувано, тому що Росія не може дати собі можливості втратити перевагу на полі бою. А лише сповільнення їхніх дій дасть нам можливість перехопити ініціативу. Тому вони роблять все можливе і неможливе, використовуючи всі ресурси, які є, щоб продовжувати наступальні дії", — зазначив він.

За словами Павлюка, наступ ворога триває на Лиманському і Бахмутському напрямках. Також не сповільнюється наступу на Авдіївському напрямку.

"Те, що немає таких успіхів, як РФ мала тоді щодо Авдіївки. Деякі тактичні дії, які мають невеличкий успіх на тому чи іншому напрямку. Точно так само і ми проводимо відповідні наступальні дії, відновлюємо позиції, захоплюємо також їхні позиції, відновлюємо свої. Триває наразі позиційна війна, поки що переваги ми не можемо здобути. На жаль, противник має більший ресурс. Але всьому свій час", — пояснив командувач Сухопутних військ ЗСУ.

Він також додав, що Росія продовжує терор місцевого населення. Це чітко показують удари по Сумщині, де в рази збільшилися і артилерійські, і авіаудари. Попри те, що жодних наступальних угрупувань противник на цьому напрямку не створює, удари завдаються по цивільному населенню, щоб залякати людей.

"Звичайний терор, інакше вони не вміють. На жаль, у нас немає переваги в повітрі. Щойно вона з'явиться — ми зробимо все, щоб російська авіація не могла підлетіти до кордонів і завдавати ударів", — резюмував Олександр Павлюк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні