Гуманітарну допомогу для лікарень продають на ОЛХ

0
Гуманітарну допомогу для лікарень продають на ОЛХ
На платформі ОLХ помітили оголошення про продаж дефібрилятора, який передали лікарні у рамках гуманітарної допомоги від Японії. Медичне обладнання має на собі наліпку-логотип благодійного фонду.

Про це пише Styler із посиланням на публікацію керівника благодійного фонду "100% життя" Дмитра Шерембея у Facebook.

Що відомо про інцидент
"Допоможіть знайти цю тварину. На OLX з’явилось оголошення із фото медобладнання, яке ми, "100% життя", вже поставили в медичні заклади, в рамках проєкту за підтримки японських партнерів", - написав очільник БФ.

Також у пості він вказав номер телефону шахрая - 38 068 889 57 19.

"Це або нахабна спроба заробити на гуманітарній допомозі, або якесь недолуге намагання дискредитувати допомогу партнерів Україні", - додав Шерембей.

Очільник фонду звернувся до керівництва OLX, щоб вони допомогли ідентифікувати шахрая. Також він закликав усіх, хто володіє будь-якою інформацією, написати на пошту фонду info@network.org.ua.



"Ця ситуація - це пряме порушення нашої фундаментальної цінності: боротьби за життя! Саме завдяки ефективним партнерствам, ми змогли з початку повномасштабного вторгнення допомогти понад 2 мільйонам українців", - написав Шерембей.

Він наголосив, що саме за підтримки японських партнерів 57 медичних закладів в найбільш постраждалих регіонах отримали ліки на суму близько 1,5 млн доларів, а 27 лікарень отримали різне медичне обладнання, серед якого портативні УЗД-апарати, дефібрилятори, шприцеві насоси, монітори пацієнтів та генератори.

У коментарях до посту користувачі соцмережі вказують, що цей же шахрай продає на ОLХ дитячі суміші, які також надійшли в Україну у рамках гуманітарної допомоги.

Шерембей також зазначив, що уже звернувся у кіберполіцію, аби ті знайшли зловмисників.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні