Полковник ЗСУ назвав дату, у яку рф може готувати новий наступ

0
Полковник ЗСУ назвав дату, у яку рф може готувати новий наступ
Багато аналітиків вважають, що Росія може планувати новий масштабний наступ в Україні влітку 2024 року, спрямовуючи свої зусилля на досягнення мети, визначеної у конституції країни-агресора.

Про це заявив полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор та військовий експерт Роман Світан у ефірі 24 каналу, висловивши припущення щодо того, куди Росія може направити свої основні сили.

"Ще з 2014 року зрозуміло, що росіяни намагаються масштабно наступати приблизно наприкінці серпня. Росіяни мають велику проблему, їм потрібні чисті поля, тому здійснюють наступ наприкінці літа. Думаю, що раніше серпня вони не почнуть", – зауважив військовий експерт.

Він додав, що стратегія Росії описана у їхній конституції, в якій зазначено чотири українські області – Херсонську, Запорізьку, Донецьку, Луганську – та Автономну Республіку Крим.

Світан наголосив, що початково окупанти планують досягти адміністративних кордонів Луганської області, потім Донецької та Запорізької, а після цього Херсонської.

За його словами, під час виконання бойових завдань існують певні етапи, які включають накопичення, підготовку, розгортання військ та виконання бойових завдань. Зараз завершується зимова військова операція російських військ.

"Вже зменшується кількість роботи російських військ на різних напрямках, й протягом кількох тижнів операція перейде у режим локальних операцій тактичного рівня. Далі знову розпочнеться етап накопичення, який триватиме мінімум 3 – 4 місяці, а іноді до 6 місяців", – додав військовий експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні