Чому айфон кращий за андроїд*

0
-30
iPhone від компанії Apple і смартфони на операційній системі Android є двома найпопулярнішими та затребуваними марками у світі. Шанувальники операційних систем регулярно сперечаються на рахунок того, яка прогресивніша.

iPhone - це справжній феномен, який торкнувся всього світу. З моменту появи першого iPhone 2G, який вийшов ще в далекому 2007 році, про нього стали говорити як про щось абсолютно нове і унікальне. Звісно, смартфони існували і до нього, але саме цей пристрій, багато в чому завдяки харизмі Стіва Джобса, зумів стати знаковим явищем свого часу. Але й через роки переконати шанувальника Apple в тому, що Android-смартфон кращий, практично неможливо.

Головна відмінність операційних систем у тому, що iOS більш тоталітарна, а Android демократична. У Apple абсолютно все: від віджетів до додатків, контролюється розробниками. У всесвіті iOS панує однаковість і стабільність - якщо ви поміняєте один айфон на інший, "картинка" залишиться такою ж, а купити Айфон на сьогодні дуже просто. Усі звичні програми будуть на тих же місцях, а керувати телефоном можна буде із заплющеними очима.

Варто зазначити, що завдяки оптимізованій операційній системі iOS, iPhone працює значно швидше та плавніше, ніж більшість пристроїв на Android. Також, iPhone має потужні процесори і великий обсяг оперативної пам'яті, що робить його одним із найшвидших і найпотужніших смартфонів на ринку.

Головні переваги iOS перед Android:

  • Поліпшена оптимізація

  • Безпека та захист даних

  • Екосистема Apple

  • Висока якість додатків

  • Оновлення операційної системи

  • Інтуїтивний інтерфейс


  • Також iOS від Android відрізняється й за рівнем безпеки особистих даних користувача. У Apple все просто - дані зберігаються у хмарі або на пристрої. Зламати обліковий запис iCloud теоретично можливо, але на практиці це відбувається вкрай рідко. Загальні оновлення безпеки виходять регулярно. Також пристрій блокується паролем (спосіб розблокування вибирає користувач).

    Android дозволяє захищати пристрій та окремі програми паролем, приховувати дані. Але вірусам і зламам система значною мірою піддається. Ще одна проблема цієї операційної системи - фото він може вважати реальною особою при розблокуванні смартфона.

    Хоч як дивно це звучало, але саме iPhone "застаріває" набагато повільніше, ніж смартфони інших виробників. Так, Apple продовжує справно випускати нові пристрої, як гарячі пиріжки. Щороку виходить нова модель. Тим не менш, флагмани ще довгий час мають високий попит. Підтримка та гарантія також завжди були великими плюсами. Навіть якщо вийшло вже кілька нових поколінь iPhone, старі пристрої продовжують отримувати оновлення та сервісне обслуговування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-30

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні