Яка погода чекає на українців цього літа

0
Яка погода чекає на українців цього літа
Вчені Національного океанічного центру Великої Британії зробили прогноз, завдяки якому можна заздалегідь дізнатися, яка погода буде цього літа. Відомо, що робити довгострокові прогнози складно, але в статті журналу Weather and Climate Dynamics припускають, що за допомогою швидкості танення льодовикового щита Гренландії можна передбачити погоду, яка буде наступного літа в країнах Європи.

Про це пише The Guardian, пеередає Уніан.

У 2024 році теплові умови в Гренландії будуть складатися таким шляхом, що в Атлантику потрапить більша кількість талої льодовикової води, ніж зазвичай. Така вода є легшою за морську, оскільки вона перебуває на вершині океану та зменшує теплообмін між повітрям і морем, через що вітри стають сильнішими навколо регіону талої води, які в зимовий період "спричиняють зсув на північ Північноатлантичної течії, яка є продовженням Гольфстріму".

Тому влітку цього року вітри слідуватимуть за напрямком течії та перенаправлятимуться на північ. Завдяки цьому формується тип великомасштабних умов атмосферної циркуляції, що приносить теплішу та сухішу погоду над Європою.

"Ґрунтуючись на виявленому ланцюжку подій, ми очікуємо, що умови океану і атмосфери будуть сприятливими для надзвичайно теплого і сухого літа над південною Європою цього року", - зазначила провідний автор дослідження, доктор Марілена Олтманнс.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні