Що буде з вашим тілом, якщо пити смузі щодня

0
Що буде з вашим тілом, якщо пити смузі щодня
Смузі доступні, зручні та прості в приготуванні. Крім того, при правильному виборі інгредієнтів вони можуть стати повноцінною поживною стравою.

Про це пише Уніан.

Смузі мають низку переваг і кілька потенційних недоліків, але їхній загальний вплив на здоров'я багато в чому залежить від того, що ви покладете в блендер.

"Щоденне вживання смузі може принести позитивні результати, наприклад, збільшити споживання фруктів і овочів, клітковини та антиоксидантів", - каже Ліза Янг, доктор філософії, RDN. "Таким чином, якщо ви додаєте в смузі різноманітні овочі, фрукти, насіння, горіхи та інші корисні інгредієнти, то ваш смузі може стати однією з найкорисніших частин вашого дня".

Поживні речовини
Один із найпростіших способів перекусити, багатою на поживні речовини їжею, - це приготувати смузі вдома. За словами Мері Сабат MS, RDN, LD, смузі, особливо зелені смузі, "зазвичай містять різноманітні фрукти та овочі, забезпечуючи широкий спектр необхідних вітамінів, мінералів і антиоксидантів, необхідних для загального здоров'я та благополуччя".

Якщо ви хочете додати у свій раціон більше овочів, Сабат додає, що смузі чудово підходять і для цього.

Покращує травлення
Сабат зазначає, що можна поліпшити травлення, якщо регулярно пити смузі, багаті на клітковину.

"Смузі з високим вмістом клітковини допомагають травленню і сприяють регулярному спорожненню кишківника, що допомагає запобігти закрепам і підтримувати здоров'я травної системи", - каже вона.

Щоб знайти продукти, багаті на клітковину, які можна додавати в смузі, спробуйте такі інгредієнти, як ягоди, насіння чіа, інжир, яблука, овес, какао, консервований гарбуз, мигдаль або авокадо.

Підтримує імунітет
Щоденне вживання смузі дасть вам змогу споживати більше поживних речовин, що зміцнюють імунітет.

"Деякі вітаміни, мінерали та антиоксиданти, що містяться в смузі, допомагають зміцнити імунну систему, роблячи її більш стійкою до інфекцій і хвороб", - каже Сабат.

Допомагає боротися із зайвою вагою
Деякі люди п'ють смузі в рамках плану зі зниження або контролю ваги, і Сабат вважає, що це чудова ідея, оскільки більшість смузі низькокалорійні й містять велику кількість поживних речовин.

"Додавання їх до раціону допоможе вам почуватися ситим і задоволеним, споживаючи при цьому менше калорій", - каже вона.

Смузі можна легко персоналізувати відповідно до ваших конкретних цілей щодо зниження ваги.

Поліпшення стану шкіри
За словами Сабат, щоденне вживання смузі може поліпшити стан шкіри.

"Вітаміни та антиоксиданти, що містяться в деяких смузі, можуть сприяти здоров'ю шкіри, борючись з окислювальним стресом і підтримуючи вироблення колагену, що призводить до чистішого кольору обличчя і молодого вигляду", - каже вона.

Підвищує рівень енергії
Існують натуральні продукти і напої - крім кави та енергетичних напоїв, - які можуть дати вам стійку енергію протягом дня, і багато хто з них можна додати в смузі!

"Поєднання деяких фруктів і овочів, що входять до складу смузі, забезпечує природне джерело енергії, допомагаючи боротися з втомою і підвищуючи загальний життєвий тонус", - каже Сабат.

Крім фруктів і овочів, підвищити рівень енергії можуть також горіхи, насіння і молочні продукти.

Неконтрольоване споживання цукру
Якщо ви віддаєте перевагу магазинним смузі, то ви можете споживати більше цукру, ніж думаєте. Багато покупних смузі містять більшу кількість додаткових цукрів у вигляді таких інгредієнтів, як кленовий сироп, мед або агава. У невеликих кількостях ці інгредієнти не шкідливі, але коли смузі готуєте не ви, набагато складніше контролювати кількість кожного інгредієнта.

Якщо ви постійно вживаєте смузі з високим вмістом цукру, які не містять багато клітковини або білка, рівень цукру в крові може підвищитися, і ви, найімовірніше, почуватиметеся голодним.

Можуть спричинити здуття живота або газоутворення
Якщо ви не звикли вживати багато клітковини, ваш організм може відреагувати на напій з високим вмістом клітковини підвищеним газоутворенням або здуттям живота через те, що він змінює мікробіом вашого кишечника. Сабат каже, що це загрожує тим, у кого "чутлива травна система або деякі захворювання шлунково-кишкового тракту, як-от синдром подразненого кишківника".

Якщо ви відчуваєте здуття живота, спробуйте вводити клітковину у свій раціон повільніше і в менших кількостях, поки ваш кишечник не звикне до неї.

Вживання смузі як заміни їжі може викликати відчуття голоду
За словами Янга, смузі не завжди є найкращою заміною їжі. Якщо ви готуєте смузі на сніданок, але не використовуєте достатню кількість білка, клітковини і корисних жирів, ваш напій може містити калорії, які не зможуть вас наситити.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні