На Волині тривають пошуки зниклої 17-річної студентки: свідків перевірили на поліграфі

1
На Волині тривають пошуки зниклої 17-річної студентки: свідків перевірили на поліграфі
На Волині за загадкових обставин зникла 17-річна Аліна Божко: вона вийшла в туалет на узбіччя дороги і наче розчинилася у повітрі.

Про це йшлося у токшоу «Говорить вся країна» з Олексієм Сухановим, пише ВСН.

Понад 1000 людей шукають зниклу і вдень, і вночі, пошуками керує сам начальник місцевої поліції. За день після зникнення за 7 кілометрів від місця відпочинку, знайшли пальто, пояс і кофту дівчини. Останніми бачила Аліну четверо молодиків, з якими дівчина відпочивала.

Нагадаємо, у студії матір Аліни розповіла, як дівчина опинилася у цій місцевості з її братом. Також хлопців перевірили на поліграфі.

Згодом у програмі виступила криміналіст проекту Тетяна Незенко.

Так, за її словами, версія про нещасний випадок виглядає абсурдною. Адже за результатами слідчого експерименту, все, що могло б відбуватися з дівчиною у тій місцевості, де вона зникла, було би дуже видно і точно чутно.

«Якщо ми будемо розглядати другу версію, яку надає нам Михайло, щодо того, що щось могло відбутися за той час, коли вона були з братом Владиславом. Я припускаю, що під час сварки з ним зопалу та від образи Аліна могла просто побігти у ліс. До того ж і мама, і брат - всі кажуть, що вона цієї місцевості не знала», - зізналася криміналіст.

Версію самогубства експерти теж розглядали, але лише тому, що багато обставин вказували на те, що за останній час у житті дівчини було досить багато важких подій. Утім, ця версія, на їх думку, є малоймовірною.

Також, як повідомила Тетяна Незенко, в лісі у напрямку проживання Михайла, який був тоді теж на місці зникнення дівчини, виявили дивну знахідку.

«Ось це мене наштовхує на підозри. Коли рідні проводили самовільні пошуки, в молодому лісі, що неподалік місця проживання Михайла, знаходять нелогічне поєднання предметів. Жіноча гігієнічна прокладка зі слідами крові та презерватив зі слідами якоїсь речовини бурого кольору. Ось тут виникає версія щодо пропонування сексу з боку одного з хлопців, найпевніше - Сергія», - сказала вона.

На пятий день перевіряли знайдений презерватив, а на шостий - вилучили авто Сергія.

Самому чоловіку - двічі робили дослідження на поліграфі. Тож зараз слідчі проводять щодо нього перевірку.

Перевірили на поліграфі і присутніх у студії Влада, Сергія та Сашка, аби встановити ймовірну їх причетність до зникнення 17-річної дівчини.

Зокрема, експерт Ігор Іщук повідомив, що усіх хлопці щось свідомо бояться говорити і це, на жаль, шкодить і їм особисто, і заважає у пошуках.

Влад, брат дівчини, запевнив, що не причетний до зникнення у будь-якому випадку. Хлопець не знає, де перебуває сестра, не має стосунку до її зникнення. бійка підтвердилася. Водночас, брат не зацікавлений у тому, аби встановили всі деталі та обставини зникнення. Можливо тому, що боїться про негативні наслідки для себе.

«Олександр, як і Влад, зайняли позицію очікування, тобто чи вдасться правоохоронців щось на них «накопати». Очевидно, що хлопці чогось боюсь, їм є що сказати, але вони навмисно це приховують», - сказав Ігор Іщук.

У підсумку, адвокат Сергій Старенький висловив свою думку щодо всього, що сталося із 17-річною волинянкою.

«Я думаю, що відбулося зґвалтування чи можливо споба згвалтування. А далі - вже приховування цього злочину. Швидше за все, це зробила не та людина.яка нині в струдії. Що відбувалося далі - чи дівчина втікала, чи просто хотіла покинути це місце наразі важко сказати. Однак про секс мова таки йдеться».

«Я розумію, що таку версію придумали більш дорослі та досвідчені люди, ніж ви, тут присутні. І швидше всього, ви їх боїтеся більше, аніж наслідків того, що відбулося. Це все може привести до того, що вас просто закриють , бо правоохоронцям так легше. І через те, що ви не сказали всього, що знаєте, особа, яка своїла злочин, може залишитися на волі. А ви - сядете за ґрати», - сказав правозахисник Станіслав Ліфянчик.

Запис програми та результати поліграфа передадуть правоохоронцям з надією на те, щоб це допомогло у пошуках дівчини.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Очень жаль девочку.(Скоро найдете.Компания знает,что случилось.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні