На заході України в печінці чоловіка виявили рідкісних паразитів

0
На заході України в печінці чоловіка виявили рідкісних паразитів
На Львівщині зареєстрували перший цього року випадок рідкісного паразитарного захворювання – ехінококозу. Гельмінти вразили печінку 38-річного львів’янина і призвели до утворення кісти. Через рідкісне паразитарне захворювання чоловік втратив чверть печінки. Торік на Львівщині було зафіксовано п’ять випадків ехінококозу серед дорослих.

Про це пише zaxid.net.

У Львівському обласному центрі контролю і профілактики хвороб МОЗ України повідомили, що чоловік звернувся по медичну допомогу зі скаргами на дискомфорт та біль у правому підребер’ї, пожовтіння шкірних покривів і склер, загальну слабкість. Хворого госпіталізували до хірургічного відділення однієї із лікарень області. Результати ультразвукового обстеження вказували на наявність кісти у правій частині печінки. Після оперативного втручання тканину органа скерували на лабораторне дослідження, яке й підтвердило ехінококоз печінки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні