Військовий із заходу України виманив гроші нібито на поховання побратимів

0
Військовий із заходу України виманив гроші нібито на поховання побратимів
Яворівський районний суд Львівщини виніс вирок військовому Миколі П. за шахрайство – сержант виманював гроші нібито на поховання побратимів та потреби військової частини. Суд призначив йому три роки тюрми, але звільнив від покарання з річним іспитовим терміном.

Про це йдеться у вироку суду, який винесли у березні 2024 року, пише ZAXID.NET.

Відомо, що уродженець Львівщини, сержант Микола П. служить у одній з військових частин на посаді інструктора навчального механізованого взводу. Військового обвинувачували у шахрайстві, бо він виманював гроші нібито на поховання своїх побратимів, які загинули на фронті, а також на потреби військової частини.

У вироку зазначено, що у вересні 2023 року Микола П. спілкувався із чоловіком у Viber, ввів його в оману щодо свого місця служби та виманив 5000 грн нібито на поховання загиблих на фронті побратимів. Гроші чоловік перерахував на банківських рахунок військового. Після цього, у листопаді 2023 року, військовий знову звернувся до цього чоловіка та попросив надіслати гроші на дизельне пальне, яке потрібне для евакуації поранених військових. Шахрай отримав 800 грн на банківську картку.

Микола П. уклав угоду про визнання винуватості з прокурором. Справу розглянув суддя Дмитрій Поворозник, який призначив військовому три роки тюрми, але звільнив від відбування покарання з річним іспитовим терміном. Вирок ще можна оскаржити.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні