У яких випадках українцям без попередження можуть заблокувати банківську картку

0
У яких випадках українцям без попередження можуть заблокувати банківську картку
В Україні банки можуть без попередження блокувати рахунки українців, якщо виявили підозрілі операції. Фінансовий моніторинг працює автоматично і може зачепити будь-яку операцію.

Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA.

Усі українські банки блокують рахунки через порушення правил фінансового моніторингу. І навіть якщо клієнт не знав, що порушує, банк автоматично перевірить транзакцію і визначить як "ризиковану". Інколи для блокування достатньо обміняти криптовалюту й отримати кошти з рахунку, який раніше використовували шахраї. Також заблокувати можуть будь-яку "нетипову" операцію: на велику суму з готівкою. Під особливою увагу перебувають і всі політично значущі особи. Тому, якщо ви, наприклад, народний депутат, банк буде значно частіше просити у вас пояснити, хто переказав вам кошти.

Заблокувати картку можуть навіть за неоновлені дані про себе, якщо було накладено арешт виконавчою службою (через несплачені аліменти, невиконане судове рішення, прострочені штрафи тощо), або якщо фізична особа не зможе довести законне походження коштів.

Особливу увагу варто приділяти таким випадкам:
- зняття незвично великої суми готівки в регіоні, де ви зазвичай не перебуваєте;
- великі онлайн-покупки, особливо вночі;
- отримання великої суми на картку та її виведення готівкою;
- операції з криптовалютою чи іншими віртуальними активами на суму понад 30 тис. грн;
- транзакції на суму 400 тис. грн і більше.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні