Генерал ЗСУ назвав українські села, які можуть захопити росіяни

0
Генерал ЗСУ назвав українські села, які можуть захопити росіяни
На Авдіївському напрямку ЗСУ формують нову лінію оборони. Адже на захід від Авдіївки, за кілька кілометрів від міста, йде зниження місцевості, і дуже складно. Тим паче, що суттєвих рубежів там не було.

Про це інтерв'ю OBOZ.UA розповів ексзаступник начальника Генерального штабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

"Тому вони будуються по ходу, і не одразу на лівому фланзі Авдіївки, а, на жаль, далі. На дальності 5-6 кілометрів від цього населеного пункту не було за що зачепитися, тому росіяни пройшли цю відстань на одному наступальному імпульсі. Але далі почалися наші рубежі та деякі резерви. Найчастіше ці рубежі прив'язувалися до висот, використовувалися природні водні перепони тощо. І саме на цих рубежах планується призупинити наступ супротивника, тобто стабілізувати ситуацію", - пояснив він.

Ці рубежі перебувають на захід від таких населених пунктів: Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське.

Українські війська використовуються будь-які можливості, щоб зупиняти просування противника. Рубежі будуються, зокрема, по населених пунктах, посадках, височинах, пагорбах, висотах, де можна ефективно знімати артилерію. Там більше географічних можливостей.

За словами Романенка, не виключено, що ці села – Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське – може захопити ворог.

"Ведуться бойові дії навколо цих населених пунктів, вони максимально використовуватимуться в організації бойових дій", - пояснив генерал.

За Новомихайлівку також тривають запеклі бої. Ігор Романенко каже, що села можна утримати за однієї умови – наявності резервів.

"Я не можу сказати, які резерви є на цьому напрямку. Наші Сили оборони докладають зусиль, але потрібні ті самі боєприпаси, той самий особовий склад".

На лінії фронту на Бахмутському напрямку фактично опинились села Богданівка, Іванівське, Кліщіївка.

"У вкрай тяжкому стані Іванівське. На жаль, там може бути перспектива залишення (ЗСУ - ред.). Це такий хаб. Ми пам'ятаємо цей населений пункт, цю назву з того часу, коли наші захисники билися за Бахмут. Це дуже важливе село, але ситуація там важка. Часів Яр стоїть, він і далі відбиватиметься. Він розташований на височині, там і раніше були рубежі. Він важливіший і представляє серйозні можливості з погляду організації оборони навколо нього. Це відбувається зараз", - резюмував генерал-лейтенант Ігор Романенко.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні