Закон про мобілізацію: категорія заброньованих розшириться

0
Закон про мобілізацію: категорія заброньованих розшириться
Урядовий законопроєкт про мобілізацію в Україні розширює категорію заброньованих працівників. Також очікується перегляд підприємств та організацій, які можуть бронювати своїх співробітників.

Про це розповів народний депутат від фракції «Слуга народу», член парламентського комітету з питань нацбезпеки Федір Веніславський в інтерв'ю obozrevatel.

Федір Веніславський зазначає, що саме новий закон має визначати критерії та рамки можливості бронювання, «тобто які саме підприємства, організації є критично важливими для функціонування держави та життя населення. Вони мають отримати право на бронювання».

Місцеву владу та Нацполіцію депутат навів прикладом

«Ми домовилися, що всі поліцейські стають заброньованими, а не отримують право на відстрочку... Так само в органах державної влади, в органах місцевого самоврядування, бронюється відповідно або 100 (якщо це керівники центральних органів влади, категорія А), або 50% (категорії Б та В держслужбовців) військовозобов'язаних», – розповів Федір Веніславський.

Депутат додав, що є «другий бік бронювання», коли бронь мають працівники установ, що «точно не є критично важливим для функціонування держави». Проте це питання, яке повинен вирішити уряд.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні