Полковник ЗСУ зробив тривожний прогноз

0
Полковник ЗСУ зробив тривожний прогноз
За даними спецслужб Литви, російська окупаційна армія має значну кількість ресурсів, що дозволить їй продовжувати бойові дії на території України з нинішньою інтенсивністю ще протягои двох років.

Таку думку поділяє і військовий аналітик, полковник ЗСУ Петро Черник, пише Главред.

Свою думку Петро Черник підтверджує статистичними даними знищеної російської військової техніки за 2 роки повномасштабного вторгнення.

"Давайте розберемо це на танках. Ми знищили більш ніж 6600 танків, плюс-мінус. На старті Російська Федерація мала штатних машин у себе в обоймі 3400... Однак відкриті джерела стверджують, що на складах є різної бронетехніки від 12 до 15 тисяч, а є джерела, які кажуть і про всі 20 тисяч... Давайте візьмемо 15 тисяч... ділимо її на 3. Чому на 3? Тому що не можуть вони будувати нових машин, братимуть 3 старі і з них робити 1 нормальну повноцінну... Маємо 5 тисяч. У нас уже зайшов третій рік: ми знищили 6 тисяч. Розуміємо, що плюс-мінус до 2 років за бронетехнікою в них є запас", – пояснив експерт.

Він відзначає, що аналогічна ситуація і з російською артилерією. За його словами, Сили оборони України змогли знищити 50% російського потенціалу в цьому виді озброєння.

"Понад 10 тисяч стволів ми винищили. 5,5 тисячі – це був їхній штатний боєкомплект на початок цієї війни... Ще до 10 тисяч усього в них на складах є. Отже, орієнтовно за 2 роки війни ми 50% їхнього потенціалу знищили, але ще 50% залишається. Так і обчисляємо, що в цій частині в них такий запас міцності", – підрахував експерт.

Петро Черник вважає, що втрати особового складу російської армії з початку повномасштабного вторгнення свідчать про те, що у РФ є достатньо мобілізаційних ресурсів для продовження бойових дій російських окупантів принаймні ще два роки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні