Військовий ЗСУ виступив проти посилення мобілізації в Україні

2
Військовий ЗСУ виступив проти посилення мобілізації в Україні
Молодший лейтенант, командир підрозділу Р.У.Г. у складі 59 ОМПБр Гамлет Авагян з позивним "Гамлет" заявив, що не бачить сенсу у посиленні мобілізаційного законодавства в Україні.

Про це пише Уніан.

"А який сенс? Якщо людина не буде воювати, він не хоче, ми туди його відправимо, поставимо в окоп і його вб'ють. Адже він не хоче воювати, у нього одна думка, як втекти. Я не можу дати на це відповідь, якось же я це роблю, у мене всього вистачає. У мене навіть бувають такі ситуації, коли я своїм побратимам, комбатам даю своїх людей, тому що в мене їх достатньо. Можна різне придумати", – сказав командир.

Крім того, Гамлет додав, що в їхньому підрозділі за весь час повномасштабної війни не було жодного мобілізованого. Усі самостійно приходили до підрозділу.

"Я в першу чергу думаю про те, щоб не було втрат. У нас за весь час, купу штурмів, у нас лише 6 втрат за весь час. Так, поранені є, їх багато, але втрат шестеро. Це нормальний результат, все залежить від керівника. Я ніколи не відправляв людей на штурми пішки, адже навіть 200 метрів пройти – втрати вже будуть 50%", – розповідає Гамлет.

Командир також додав пояснив, що якщо нові люди, які до них доєдналися, відмовляються йти у штурм, він їх не змушує. Натомість, шукає інші призначення. Наприклад, посаду водія абощо. Крім того, Гамлет пояснив, яка мотивація у його бійців ставати до лав Сил оборони.

"Для іноземців – це досвід, грошима ми їх не здивуємо. Що стосується наших хлопців, то гроші їм потрібні, щоб родини жили. А вони самі бачать ставлення, у них є особистий простір після кожного штурму. Вони можуть займатися тим, чим хочуть, до наступного штурму. До когось дружини приїжджають, є в них особистий простір. І я їх ніколи не заганяю під рамки – треба на три дні поїхати додому, звісно, їдь. Вони це бачать і у нас як родина, мене мало хто командиром називає, я за кожного, який би він не був, він мій".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
37

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
1,5 мл людей призивного віку переховуються від мобілізації у країнах Євросоюзу. За два роки повномасштабного вторгнення Україна жодного разу не звернулася до партнерів про їх повернення. То краще хай тцк виловлюють інвалідів на вулицях.
Відповісти
Дебіл. Поради він комбатам дає... Я уявляю - зібрав мамлєй комбатів і дає поради. Кончений.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні