Мобілізація зараз можлива лише силою, - військовий з Волині

0
Мобілізація зараз можлива лише силою, - військовий з Волині
На думку військовослужбовця ЗСУ з Волині Богдана Пташника, мобілізація зараз можлива лише силою, а всі попередні способи, як зацікавити військовозобов’язаних мобілізуватися, більше не працюють.

Про це він розповів 12 каналу.

«Патріотизм вже використовувався, як ми бачимо, вже він не працює, заклики до патріотизму. Мотивація захищати свою державу чомусь уже не працює. Я просто кажу голу правду. Забезпечення, грошове забезпечення, якби там не було, але, повірте мені, для хлопчини, який в селімав 10-12 тисяч, а тисячу доларів чи 2 тисячі доларв він міг тільки раз в рік заробити, коли поїде на сезон, все-таки це значні кошти, якщо бойові отримувати. Можете мене хейтити, можете мене не хейтити, але то так воно є. Не треба мені говорити, що хлопці там ризикують життям і тому подібне. Я сам ризикую життям», - розповів Богдан Пташник.

Військовий стверджує, що такі способи зацікавити чоловіків йти в армію, як патріотизм, відповідальність, співчуття до військових, які понад 2 роки в боях, а також фінансова мотивація, вже не працюють. Залишився єдиний спосіб, каже він, - примус.

«В армії говорять, що є якісь там недоліки зверху до низу, ставлення відповідно до бійців. Ну і мається на увазі, що це як є причиною, що люди не хочуть іти. Цей недолік ми просто не усунемо, на даний момент я не бачу, щоб він усовувався, якщо він такий десь є. Воно може є, десь сильно перебільшено, десь може применшено, десь воно взагалі не існує, але є така суспільна тенденція. Відкриваємо соцмережі і читаємо: м'ясні штурми, командири тримають людей за рабів і тому подібне. Я перераховую всі чинники, які використовувала держава. Патріотизм уже використали. Я не кажу, що це недіюче, а що воно зараз просто не діє, тобто зараз виходиш на вулицю, ти патріотизмом нікого в армію, у воєнкомат не заведеш, мотивацією нікого ти не заведеш, грошовим забезпеченням ти нікого не заведеш, якимись там соціальними допомогами ти нікого не заведеш, взиванням до совісті, що потрібно замінити втомлених бійців, ти в армію не заведеш. Ну я ж правду говорю. От ми можемо вийти на вулицю і от перерахувати оці всі плюси і сказати - ідемо в воєнкомат, скаже - ні. Отакі методи вже вичерпані, на жаль. Чия це вина, це вже питання десяте. Звичайно, що тут погано працювала наша інформаційна політика, звичайно, тут є якісь недоліки в роботі ТЦК, але по факту ми маємо те що ми маємо. Що залишається - залишається один примус.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-25

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні