У перинатальному центрі на заході України померло немовля

0
У перинатальному центрі на заході України померло немовля
Поліція розслідує усі обставини смерті немовляти у Львівському перинатальному центрі.

Про це пише Вголос з посиланням на ЗМІ.

Подружжя із села Лопатин втратило дитину на четвертий день після її народження, через інфекційне захворювання.

Дівчинка народилася на 34 тижні вагітності, її стан оцінили як оптимальний (7 балів за шкалою Апгар). Під час пологів робили кесарів розтин, оскільки дитина була недоношена.

«Дитина народилась 7 із 10 балів за шкалою Апгар, самостійно дихала і плакала, але так як вона була недоношена, то її скерували в інтенсивну терапію для нагляду. Мене перевели в інтенсивну терапію, щоб контролювати мій стан, бо він був важкий», — розповідає мама дитини Марія Остапчук.

Також за словами матері, лікарі постійно їй казали, що дівчинка знаходиться в стабільному стані і їй потрібна лише підтримуюча терапія.

«12 грудня лікар повідомила, що у шлунковому катетері доньки невеличкі сліди крові, і це нічого страшного, будуть спостерігати, а вже ближче вечора мене покликали і сказали, що дитина у критично важкому стані і не піддається реанімаційним заходам. Дитина померла в мене на очах, це дуже психологічно травматично для будь-якої жінки», — додає Марія Остапчук.

Жінка каже, що їх з чоловіком ніхто не підтримав та приховували причину смерті. Експертиза судмедексперта показала, що дівчинка померла через сепсис.

Наразі відкрито кримінальне провадження та триває розслідування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні