Українці скаржаться на долари у «ПриватБанку»: що сталося

0
Українці скаржаться на долари у «ПриватБанку»: що сталося
В Україні клієнти ПриватБанку скаржаться на якість банкнот долара у касах банку. Серед найпопулярніших скарг: видача банкнот 1996 року випуску. У банку пояснили: видають усі купюри долара, що випущено з 1996 по 2013 рік.

Про це Приватбанк повідомив у відповідь на скаргу клієнта на спеціалізованому форумі Мінфін, пише OBOZ.UA.

Так, у розділі відгуків одне із найпопулярніших звернень: скарга на рік випуску банкнот долара. Ситуація в Україні погіршилася з початком повномасштабної війни: валюту перестали ввозити літаками, логістика подорожчала та сповільнилася.

Наразі якість банкнот долара в Україні знижується. "При спробі забрати долари з депозиту, який я вносив новими банкнотами, повертають банкнотами 1988 та 1996 років випуску", – йдеться у скарзі.

У відповідь у банку заявили, що в обігу знаходяться банкноти, які випущено з 1996 до 2013 року. При цьому виводити з обігу будь-які банкноти не планують. Такі купюри дійсні практично у всіх країнах світу, де приймають американські долари у банках та обмінниках, у тому числі й у США.

Також у ПриватБанку зазначили, що видають лише ті банкноти, які попередньо перевірили. Тобто вони є справжніми купюрами. Також правила Нацбанку зобов'язують ці долари, навіть якщо вони 1996 року випуску, приймати у всіх касах та обмінниках.

Якщо у касі чи обміннику відмовляться приймати долари, клієнт має право звернутися до Національного банку та написати скаргу. Якщо скарга підтвердиться, банк чи обмінник можуть оштрафувати. Якщо клієнт не хоче брати долари в касі або обміннику через їхню якість, він має право відмовитися від обміну.

"Якщо вас не задовольнив стан купюри, ви можете відмовитись її приймати", - пояснили в ПриватБанку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні