Чому небезпечно заварювати чай у пакетиках

0
Чому небезпечно заварювати чай у пакетиках
Пакетований чай може стати джерелом небезпеки через вивільнення сотень мільйонів наночастинок пластику при частому заварюванні, попередили експерти. Вони зазначили, що ці речовини можуть накопичуватися в крові, печінці та нирках.

Про це інформує Ukr.Media.

За словами фахівців, у процесі заварювання пакетиками чаю виділяється мікропластик, який під впливом високої температури розкладається на штучні наночастки, кількість яких у сотні мільйонів разів перевищує кількість мікрочастинок пластику.

При регулярному вживанні вони можуть накопичуватися в органах та системах організму. За даними досліджень, переважно це стосується крові, печінки та нирок. Це може збільшити ризик розвитку різних онкологічних захворювань.

Експерти рекомендують надавати перевагу листовому або гранульованому чаю, щоб уникнути потенційних ризиків, пов'язаних зі споживанням частинок пластику.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні