Хто зможе отримати бронь від мобілізації

0
Хто зможе отримати бронь від мобілізації
У новому законопроєкті про мобілізацію передбачається бронювання або відтермінування не лише для держслужбовців, а й для низки інших професій, які є критично важливими для роботи держави і суспільства, однак конкретний перелік цих категорій має затвердити уряд.

Про це розповів член комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат Федір Веніславський в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Ми дійшли консенсусу, що бронювання зберігатиметься для тих осіб, діяльність яких в економічній сфері критична для функціонування держави та органів державної влади, органів місцевого самоврядування, життєдіяльності населення. Але це буде визначатися детально постановою Кабінету міністрів", - пояснив народний обранець.

За словами Веніславського, у законопроєкті визначається лише те, що в органах державної влади, місцевого самоврядування можуть бути заброньовані керівники цих органів, а щодо держслужбовців категорій "Б" і "В" - серед них може бути заброньовано до половини від загальної кількості військовозобов'язаних.

"Також ми погодилися, що в органах прокуратури, в Бюро економічної безпеки, ДСНС, службі судової охорони, працівники судів та інших правоохоронних органів матимуть можливість бути заброньованими. А щодо суддів, прокурорів - для них слід зберегти право на відстрочку, щоб вони не стали залежними від стороннього впливу і щоб не було паралічу судової та правоохоронної системи", - підсумував він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні