На Волині зафіксували спалах небезпечного захворювання

0
На Волині зафіксували спалах небезпечного захворювання
На Волині епідеміологи зафіксували шість випадків вірусного гепатиту А. Захворювання виявили у чотирирічної дитини та п'ятьох студентів професійно-технічного училища №22 в селищі Луків, що за 10 км від Ковеля.

Про це 1 березня повідомили на сторінці обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Усіх хворих у стані середньої важкості госпіталізували в інфекційне відділення Ковельського міського територіального медоб'єднання. Станом на 1 березня чотирьох пацієнтів виписали, ще двоє продовжують стаціонарне лікування.

«ПТУ №22 смт Луків, де навчалися хворі, з метою недопущення поширення інфекції перевели на дистанційну форму навчання. Під час епідеміологічного розслідування проведено відбір та лабораторне дослідження питної води, змивів із довкілля – вірусу гепатиту А в пробах не виявлено», – йдеться у повідомленні.

Додамо, що гепатит А – захворювання печінки вірусного походження. Інкубаційний період (з моменту інфікування до появи перших клінічних проявів), зазвичай, триває 14-28 днів. Найчастіше хвороба може проявлятися жовтяницею, головним болем, слабкістю, діареєю та нудотою. Зараження відбувається через воду та харчі, а також контактно-побутовим шляхом через брудні руки.

Аби запобігти захворюванню, медики рекомендують:

мити руки водою з милом щонайменше впродовж 20 секунд, зокрема й перед приготуванням/споживанням їжі та після вбиральні;

мити овочі та фрукти чистою водою перед тим, як їх споживати;

використовувати для пиття, приготування їжі та миття овочів і фруктів лише бутильовану або кип’ячену воду.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні