Церковні свята у березні: ПЦУ оприлюднила новий календар

0
Церковні свята у березні: ПЦУ оприлюднила новий календар
Березень для православних - важливий місяць. Саме на початку весни почнеться Великий піст, а ще припадає Прощена неділя.

Про це розповідає Styler з посиланням на допис ПЦУ.

У ПЦУ зазначають, що перший весняний місяць відкриває для православних особливий період Великого посту - час нашого духовного підготування до найвеличнішого свята світлого Христового Воскресіння.

"Цьогоріч Великий піст розпочнеться 18 березня і триватиме до 4 травня. За тиждень до початку постування матимемо Сирний тиждень, або Масляну - з 11 по 17 березня. А на 17 березня припадає Прощена неділя. В цьому місяці також матимемо дві поминальні суботи: 9 березня (в суботу м'ясопусну) і 30 березня - одну з постових", - вказано у повідомленні.

25 березня відзначатимемо велике свято Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке входить до числа дванадцяти найбільших свят, встановлених Церквою.

А наступного дня, 26 березня, Собор архангела Гавриїла - спільний, загальний день вшанування і прославлення всіх благодіянь, явлень і чудес святого провісника волі Божої.

30 березня вшановуватимемо пам'ять преподобного Іоана Ліствичника, а в останній день місяця – святителя Григорія Палами та Собор усіх преподобних отців Києво-Печерських.

"Нехай Господь за молитвами святих угодників Божих укріплює наші сили, тілесні й духовні, щоби нам надалі торувати наш непростий шлях утвердження правди й боротьби зі злом, який веде нас до перемоги та спасіння", - додали в ПЦУ.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні