На заході України в оці чоловіка виявили величезного паразита

0
На заході України в оці чоловіка виявили величезного паразита
У Львівській області з ока 43-річного чоловіка витягнули 11-сантиметрового гельмінта. Паразит оселився в повіці лівого ока чоловіка після укусу комара.

Про це повідомляє "Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб".

Як виявили

Наприкінці січня чоловік помітив, що набрякла повіка лівого ока. Неприємні відчуття змусили його звернутися до однієї з офтальмологічних клінік Львова.

Там призначили лікування з приводу гострого дакріоциститу - запального процесу сльозового мішка ока.

Однак лікування не допомогло і чоловік знову звернувся до лікарів. Тепер уже, після томографічного обстеження, запідозрили новоутворення і призначили операцію. Під час оперативного втручання замість пухлини виявили гельмінта завдовжки 11 см.

Як збудник потрапляє в організм людини

Дирофіляріоз - це тканинний зоонозний гельмінтоз. Захворювання з важкими ураженнями усіх систем організму, як людей, так і тварин. У людини зазвичай розвивається підшкірний дирофіляріоз.

Основними джерелами дирофіляріозу є собаки, коти, вовки, лисиці, бобри, плазуни. Однак безпосередньо від собак та котів людина не заражається. Збудник їй передається при укусі інфікованих комарів, кліщів, бліх, які насмокталися крові зараженої тварини.

Лікарі кажуть, що в організмі людини личинки паразита ростуть повільно. Зазвичай одна особина здатна мігрувати на відстань до 30 см на добу. Максимальний термін життя цього гельмінта в організмі господаря - 2 роки.

До групи ризику потрапляють насамперед люди, які мешкають поблизу річок і боліт, туристи, особи, які працюють в лісовому та риболовецькому господарстві.

Інкубаційний період може тривати від одного місяця до 2-х років.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні