Стало відомо, яких два слабких місця має рф

0
Стало відомо, яких два слабких місця має рф
У російської окупаційної армії зараз є два принципово слабких місця, які гальмують їх на фронті.

Про це сказав військовий експерт, директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння, письменник Валентин Бадрак під час чату на Главреді.

Перше слабке місце – швидкість підготовки мобілізованих росіян, друге – зниження можливостей виробництва техніки у країні-агресорці Росії.

Зараз у російських окупантів дуже низька оперативність підготовки мобілізованих. Самі російські експерти зазначають, що потрібно 12 місяців, аби підготувати людей. А в Росії стільки часу немає, каже Бадрак.

Також відбувається зниження технологічності і можливостей виробництва у країні-агресорці Росії. За словами військового експерта, уже в 2023 році росіяни змогли виробити літаків набагато менше – 20 із "хвостиком", хоча анонсували близько 40. Також суттєво знижується виробничий потенціал танків. Наприклад, єдиний виробник танків "Уралвагонзавод" був здатен виробляти в кращі роки до 150 танків на рік, а зараз вони можуть розраховувати на виробництво 80-100 одиниць на рік.

"На жаль, не діють санкції. Наприклад, нещодавно один фахівець із мікроелектроніки сказав мені у приватній розмові, що якщо позбавити Росію шести-семи мікрочіпів, там нічого не буде літати, нічого не буде вироблятися. Але щоб контролювати ці чіпи, потрібні надзусилля західних структур. Зокрема, йдеться про компанії Siemens та Intel. Як їх контролювати, щоб не було реекспорту, не зрозуміло. Це поки що проблема для світу. Держава не може цього контролювати – тільки сама компанія. Однак це питання бізнесу. Компанії, яка знаходиться у безпечному місці, у країні, яка не воює, важко ухвалити таке рішення", – додав експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні