29 лютого - преподобного Касіяна: чому сьогодні нещасливий день

0
29 лютого - преподобного Касіяна: чому сьогодні нещасливий день
29 лютого за новим церковним календарем православні згадують преподобного Касіяна Римлянина. У народному календарі - Касьянів день.

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 29 лютого
- чутно, як ліс тріщить - ще будуть морози, а якщо шумить - відлига;
- туман або сніг 29 лютого - до врожаю влітку;
- не чути цього дня собак і півнів - може бути епідемія або мор.

Вважається, що сни, побачені в ніч на Касіяна - віщі та скоро збуваються.

День пам'яті Касіяна у високосні роки випадає на 29 лютого, а в невисокосні - на 28 лютого. Через ці стрибки в даті особистість Кассіана обросла масою прикмет і забобонів, до того ж вони поширюються не тільки на один день, а й на весь високосний рік.

Що не можна робити 29 лютого
Серед заборон, що сьогодні не можна робити - лаятися, підвищувати голос, скандалити, заздрити.

За народними прикметами цей день вважається одним із найнебезпечніших, демонічних - усе, що якимось чином пов'язано з цим днем, буде невдалим.

Не радять у цей день займатися жодною домашньою роботою - наприклад, прати, прасувати, рукодільничати, бо все буде не ладитися. Небажано хрестити дитину і грати весілля. Не варто стригти волосся і нігті, а також зайвий раз виходити на вулицю і розмовляти з незнайомими - є ризик нажити неприємностей або захворіти.

Що можна робити 29 лютого
Допомоги святого Іоанна Касіяна шукають у разі надмірного захоплення будь-якими пристрастями, спокусами (ігроманія, алкоголізм, наркоманія). Просять у Касіяна допомоги в навчанні, оскільки святий сам багато вчився. Також Іоанну Касіяну Римлянину моляться як захиснику від нещасних випадків.

У народі Касіян не має нічого спільного зі святим, ба більше - його вважають прототипом Кощія Безсмертного і Вія, який описав Микола Гоголь.

29 лютого - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Іван, Касіян.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні