Магічна дата 29 лютого: що треба зробити в день, що випадає раз на чотири роки

0
Магічна дата 29 лютого: що треба зробити в день, що випадає раз на чотири роки
Дата 29 лютого є унікальною в календарі, оскільки вона випадає лише раз на чотири роки. Цей день має особливе значення не тільки в календарному сенсі, але й у містичному та сакральному.

Про це пише Уніан.

Для багатьох людей 29 лютого асоціюється з магічними можливостями та рідкісною нагодою зробити щось особливе або змінити своє життя.

Історія дати

Астрологиня зауважує цікавий момент, що про існування високосного року людство дізналося в 45 році до нашої ери паралельно з введенням нового календаря, відомого як “юліанський".

Вона зауважує на особливостях відрахування часу, що і формує 29 лютого раз на чотири роки:

"Вся справа в літочисленні…Ми зчитували добу з нерівним числом і округлили їх до 24 годин. Зробили ми це тому, що швидкість обертання планети, звичайно, не змінилася, але ми не знали, що робити з рештою 4 хвилинами. І коли протягом року ці 4 хвилини набігали на повноцінну добу, ми додали додатковий день. Так і з'явилося 29 лютого".

Що сталося в цей день
Астрологиня Яна Тимощук розповіла про ще кілька особливостей дати. Саме 29 лютого називали Касіанів день в пам'ять Іоанна Касіяна.

У народних приповідках і легендах Київщини та Лівобережжя цей святий виглядає похмурим і злим чоловіком. За віруваннями, у Касіянів день не можна відходити до сходу сонця з дому, оскільки якщо Касіян подивиться, то людина може захворіти й навіть померти.

В народі побутували також такі вирази:

"Чому ти Касіяном дивишся!",

"Касіян оком накинув — не буде з цього народженого добра!".

Ті, хто народився цього дня, вважаються не дуже щасливими, зважаючи на те, що ці іменинники можуть святкувати день народження 29 лютого лише один раз на чотири роки.

Існує також цікава легенда про Касіяна. Оповідається, ніби той ішов по дорозі з Миколою Угодником та помітили подорожнього, що потребував допомоги. Касіян пройшов повз, адже не хотів забруднитись. Проте Микола Угодник допоміг подорожньому витягти віз з багнюки.

Після того, як Касіян та Микола прийшли в рай, Бог запитав, чому один з них брудний. Дізнавшись правду Бог позбавив Касіяна щорічних іменин за його байдужість.

Іменини 29 лютого

Окрім вже згаданого Касіяна, 29 лютого святкую іменини Ілля та Алевтина, а серед католицьких – Освальд.

Астрологиня наголошує, що "люди, народжені в цей день, вважаються обраними, здатними бути пророками, можуть володіти містичними і езотеричними навичками".

Якщо дитина народжується 29 лютого, батьки найчастіше обирають наступний день для того, аби записати її момент народження.

Також, за словами Тимощук, 29 лютого є Днем забутого часу.

Що варто зробити в цей день

Існує традиція, щоб 29 лютого дівчата, котрі ще не уклали шлюб, можуть самі зробити пропозицію своїм обранцям. Вважається, що тоді сім'я вийде щасливою і міцною.

Разом з тим краще не виходити з будинку до полудня. Це допоможе уникнути біди. Тому всі плани варто перенести на вечірній час.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні