Німецький професор спрогнозував, як і коли закінчиться війна в Україні

0
Німецький професор спрогнозував, як і коли закінчиться війна в Україні
Професор нової та новітньої історії Західної Європи з Фрайбурзького університету Німеччини, автор книжки "Про війни і про те, як їх закінчувати" Йорн Леонгард назвав два сценарії закінчення війни в Україні.

Про це він сказав в інтерв'ю польському виданню onet.pl, пише ТСН.

За його словами, перший сценарій - це коли Україна буде змушена відмовитись від частини своєї території, проте такий "мир" буде лише умовним.

"Перший полягає в тому, що Росії вдасться використати свою перевагу в ресурсах за допомогою ще більш жорстокого насильства, мобілізованої військової економіки та внутрішніх репресій. У цьому сценарії на певному етапі Україна буде змушена поступитися територією і прийняти необов'язкову до виконання декларацію про безпеку з боку Росії. Для Путіна це могло б означати тактичну паузу до відновлення війни за наступної нагоди. Це не був би класичний переможний мир, але він, тим не менш, змусив би Росію припинити агресію, що дозволило б Путіну продавати результат як перемогу і всередині країни", - пояснив німецький професор.

Йорн Леонгард прогнозує, що це закінчиться катастрофою для Європи.

"Якщо Путіну вдалося погратись із Заходом і підірвати принципи державного суверенітету, то чому б Китаю не зробити те ж саме з Тайванем? Результатом буде світ, охоплений війнами, а принципи, розроблені протягом останніх десятиліть, лежатимуть у руїнах. Це катастрофа для Заходу і особливо для Європи", - пояснив він.

Також німецький професор спрогнозував ще один сценарій - коли Україна зможе перемогти агресора.

"Військова рішучість України. Масована атака з боку Києва дала б росіянам зрозуміти, що їхні цілі просто недосяжні військовим шляхом. За такого сценарію Путіну доведеться піти на поступки, і лише тоді відкриється вікно дипломатії, в якому вихід з війни стане більш реалістичним. Але до цього ще дуже далеко", - сказав він.

Йорн Леонгард наголосив, що Захід повинен надавати Україні військову допомогу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні