Стало відомо, кого точно не можуть мобілізувати у березні

0
Стало відомо, кого точно не можуть мобілізувати у березні
Нещодавно з Верховної Ради було відкликано спірний законопроєкт, який міг зробити отримання відстрочки від мобілізації у 2024 році майже недосяжним. Правила залишаються незмінними, надаючи п'ять основних способів отримання відстрочки для військовозобов'язаних чоловіків віком від 18 до 60 років.

Про це повідомило видання OBOZ.UA.

Відстрочка від мобілізації надається за п'ятьма пунктами

1. Через стан здоров'я.
2. Через сімейні обставини.
3. У зв'язку із професійною діяльністю.
4. У зв'язку з навчанням чи здобуттям наукового ступеня.
5. З наявності броні.

У яких випадках передбачається відстрочка від мобілізації
Відстрочка від мобілізації означає тимчасове звільнення від виконання військових обов'язків, але не повне звільнення і такі громадяни продовжують перебувати на військовому обліку.

Окремо варто відзначити відстрочку, що надається у зв'язку з необхідністю догляду за членами сім'ї або інвалідами. Цей вид відстрочки передбачає, що людина буде постійно зайнята доглядом за своїми або подружжям батьками, яким потрібний постійний догляд згідно з медичним висновком.

Відстрочення також надається у разі догляду за інвалідом І або ІІ групи, включаючи дружину, батьків подружжя або батьків призовника, за умови, що інших працездатних членів сім'ї відсутні для надання догляду.

Крім того, відстрочка передбачена для опікунів осіб з інвалідністю І та ІІ групи, визнаних недієздатними за рішенням суду, якщо медична комісія підтверджує, що хворий потребує постійного догляду, який може забезпечити лише призовник.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні