На заході України спалахнула кишкова інфекціїя

0
На заході України спалахнула кишкова інфекціїя
На Хмельниччині зареєстрували спалах кишкової інфекції. Дев'ятеро людей госпіталізували до лікарні у стані середньої важкості, ще двоє – лікуються вдома.

Про це повідомляють на facebook-сторінці Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Спалах кишкової інфекції зафіксували в одній із громад Хмельницької області. Усі хворі – дорослі, котрі проживають у Хмельницькому. Попередньо, у них діагностували гострий гастроентероколіт, харчову токсикоінфекцію.

Перший хворий відчув погіршення самопочуття 24 лютого. Протягом наступних двох діб за медичною допомогою звернулися ще десять осіб. У всіх була підвищена температура, нудота, багаторазова блювота й діарея.

"Усі інфіковані повідомили, що 23 лютого відвідували один із закладів громадського харчування. Наразі вісім хворих госпіталізовані до Хмельницької інфекційної лікарні, один — в інфекційному відділенні Ізяславської багатопрофільної лікарні. Всі – у стані середньої важкості. Двоє людей від госпіталізації відмовились та перебувають на амбулаторному лікуванні", – йдеться в дописі.

Вчора, 26 лютого, фахівці Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб розпочали епідеміологічне розслідування спалаху. Наразі вже провели бактеріологічне обстеження, відібрали проби харчових продуктів, води та змивів. У закладі провели дезінфекцію.

До слова, 5 березня минулого року спалах гострої кишкової інфек
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні