Українець майже рік воював на боці рф, але заблукав та потрапив у полон ЗСУ

0
Українець майже рік воював на боці рф, але заблукав та потрапив у полон ЗСУ
В Івано-Франківську до 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна засудили уродженця Донецька, який від 24 лютого 2022 до 7 лютого 2023 року воював проти ЗСУ на боці російських окупантів.

Про це йдеться у вироку Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області, пише ТСН.

За даними суду, уродженець Донецька від 24 лютого 2022 до 7 лютого 2023 року воював на боці Росії у так званому "Єнакіево-дунаєвському стрілецькому полку". Він брав участь у бойових діях проти ЗСУ та стояв на блокпостах в окупованих населених пунктах України.

7 лютого 2023 року українець потрапив до полону ЗСУ.

На суді бойовик провину визнав. Він заявив, що його мобілізували та відправили на фронт.

"Був взятий у полон військовослужбовцями Збройними Силами України 07.02.2023 біля н.п. Новоселівка-2 неподалік Ясинуватої, коли загубився на лінії бойових зіткнень, відходячи за своєю групою. Викинув боєкомплект, на момент взяття у полон мав тільки автомат. У вчиненому розкаявся", - йдеться у свідченні зрадника.

Суд заслухав матеріали справи та визнав жителя Донецька винним за ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України. Його засудили до п`ятнадцять років в'язниці з конфіскацією усього майна та з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні