Зеленський вперше назвав втрати України у війні з рф

0
Зеленський вперше назвав втрати України у війні з рф
31 тисяча українських військових загинула за два роки у війні російської федерації проти України.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції у неділю, 25 лютого.

«31 тисяча українців військових загинула в цій війні. Ні 300 тисяч, ні 150 тисяч — що там бреше путін своїм брехливим колом. Кожна ця втрата — це великі втрати для нас», — сказав глава держави.

Раніше українська влада офіційно ніколи не озвучувала цифри втрат серед українських захисників.

Президент України також заявив, що втрати росіян складають 180 тисяч.

«Всього втрат — загиблих і поранених — в росії 180 (тисяч – АІ). Я не знаю, скільки безвісти зниклих в них. Знаю, що до 500 (тисяч – АІ.) в сумі з пораненими. Українців — 31 тисяча. І для нас — це дуже боляче. Я не скажу, скільки поранених, бо росія буде знати, скільки людей пішло з поля бою. І не скажу, скільки зниклих безвісти — не буду «гратися» з цими цифрами, бо останній обмін показав, що ми будемо неточними з вами через те, що повернули кілька людей, які вважалися зниклими безвісти і повернулися живими. Тому я тут не буду нічого казати», — відповів Володимир Зеленський.

Президент додав, що також є десятки тисяч загиблих цивільних на тимчасово окупованих територіях.

«Ми знаємо про десятки тисяч — але я не знаю, скільки з них загинуло, вбито, замордовано, катовано, депортовано. Так, є деякі списки, але ми не знаємо, скільки вони вбили наших цивільних. Не знаємо. Дізнаємося, коли закінчимо з ним і з цією росією», — додав глава держави.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні