Землю накрила магнітна буря червоного рівня: скільки триватиме

0
Землю накрила магнітна буря червоного рівня: скільки триватиме
На Сонці стався надзвичайно сильний спалах, пік якого припав на 22 лютого. Проте мешканці Землі відчують вплив цього явища лише 25 лютого. Цього дня на нашій планеті буде сильна геомагнітна буря.

Про це повідомляє портал Meteoagent, передають Патріоти України.

Спалах на Сонці був класифікований як X6.3. Клас X означає найінтенсивніші спалахи, а число вказує на її силу: чим вище, тим більше.

Подібні сонячні плями найпоширеніші, коли Сонце досягає піку свого циклу, кожен з яких триває близько 11 років. В даний час триває 25 цикл, і очікується, що він досягне свого піку цього року. Однак людство дізнається про пік і визначить його приблизно через 6 місяців.

Внаслідок спалахів на Сонці 25 лютого на Землі можуть виникнути магнітні бурі класу G1, оскільки очікується, що корональний викид маси (CME) пройде через магнітне поле Землі.

За інформацією Центру прогнозів космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США, найсильніша геомагнітна активність на Землі 25 лютого очікується з 12:00 до 21:00.Після того, як сонячні імпульси досягають поверхні магнітосфери нашої планети, виникає геомагнітна активність. Ця енергія складається з заряджених частинок, таких як протони та електрони, що рухаються у просторі з надзвичайно високими швидкостями. Коли ці частинки досягають Землі, вони взаємодіють із нашим магнітним полем та атмосферою, що призводить до різних ефектів. Ці ефекти можна побачити у формі полярних сяйв, відключень радіозв'язку, збоїв у роботі супутників та збоїв у електромережах.

Фахівці попереджають, що під час магнітних бур у людей можуть виникнути апатія, тривога, дратівливість та невизначеність у прийнятті рішень. Також слід врахувати, що можливі прояви серйозніших проблем зі здоров'ям. До таких можна віднести схильність до утворення тромбів, підвищення артеріального тиску та мігрень.

Метеозалежним людям під час геомагнітних бур рекомендують відмовитись від великих фізичних навантажень. По можливості цей період краще присвятити відпочинку та турботі про своє фізичне та ментальне здоров'я. Для цього можна приймати теплі трав'яні ванни, пити більше води та не навантажувати нервову систему.

Коли на Землі вирує магнітна буря, також дуже важливо проводити достатню кількість часу на свіжому повітрі і дотримуватися режиму сну. Якщо людина все ж таки відчула якісь зміни, можна прийняти контрастний душ. Однак, такі процедури слід приймати з урахуванням стану свого здоров'я.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні