У одній з країн НАТО зробили заяву про наступ армії рф

0
У одній з країн НАТО зробили заяву про наступ армії рф
Швидкі наступальні маневри російської окупаційної армії малоймовірні, адже військо РФ немає таких величезних ресурсів. Втім, Москва спробує використати теперішню слабкість України у своїх інтересах.

Про це заявив командувач Земессардзе (Національної гвардії Латвії), бригадний генерал Каспарс Пуданс, повідомляє ТСН з посиланням на Delfi.

"РФ намагається використати теперішню слабкість України у своїх інтересах, проте швидкі наступальні маневри та удари малоймовірні, тому що Москва не має таких величезних ресурсів", - вважає Пуданс.

Латвійський військовий зауважує, що, можливо, РФ бачить можливість повернути собі ініціативу на тактичному і на стратегічному рівнях - оцінюючи, як довго Україна зможе протриматися і як довго триватиме підтримка союзників. Він також наголошує: в Кремлі розуміють, що здатність ЗСУ чинити опір залежить від підтримки Заходу зброєю.

На думку генерала, Росія намагатиметься рухатися вперед невеликими кроками і навіть, можливо, захопити якусь територію. Втім, головне для агресорки - не програти та не відступити.

Своєю чергою, Україна, переконаний Пуданс, зараз здатна вести лише оборонні дії, а для просування ЗСУ потрібні три компоненти: ширша мобілізація, більша підтримка з боку західних країн та нові тактичні оперативні рішення.
"Нове командування має шукати нові ідеї, тобто тактичні оперативні рішення, як не програти війну і, бажано, перемогти в ній. Єдиний спосіб виграти цю війну - це фізично знищити сили противника, якщо не на всій, то на більшій частині території. Враховуючи ресурси України, малоймовірно, що вона здобуде остаточну перемогу цього року", - наголосив Пуданс.

Він припускає, що українці можуть спробувати повернути собі стратегічну перевагу не на лінії фронту, а в тилу, на російській території, та завдати шкоди на окупованих територіях. З його слів, українці зацікавлені скоріше не в ударах по символічних об'єктах, а в завданні РФ оперативних втрат, - це один з козирів, який можна використати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні