На війні загинули 10 Героїв із заходу України

0
На війні загинули 10 Героїв із заходу України
Сьогодні, 23 лютого, у Львівській області попрощалися із загиблими, які віддали своє життя за Україну через російську агресію.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Володимир Грінченко (позивний «Vovk»)
Проходив строкову військову службу у складі військової частини А1827, а після її завершення підписав контракт із Збройними Силами України. Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації воював у лавах 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр». Виконував бойові завдання на Лиманському та Бахмутському напрямках.



Василь Цица
Військовослужбовець загинув 19 лютого 2024 року поблизу населеного пункту Новоданилівка Пологівського району, Запорізької області.
Був старшим солдатом, старшим навідником військової частини 3215.



Ігор Зеленевич
Був учасником АТО, брав безпосередню участь у стримуванні російських військ, воюючи в одному з підрозділів ЗСУ. Захищаючи Україну, восени 2023 року загинув його син - Назар Зеленевич.



На Рівненщину «на щиті» повернулися семеро Героїв-захисників.

Про це повідомили у Рівненській ОВА.

Петро Байдан
Захисника мобілізували до лав ЗСУ у травні 2022 року. Після поранення знову повернувся до війська. Воїн разом з побратимами брав участь у бойових діях на Донеччині, Луганщині, Харківщині. 53-річний головний сержант загинув 29 жовтня 2023 року під час штурмових дій на Харківщині. Воїн довгий час вважався зниклим безвісти. Лише напередодні нового року під час обміну вдалося повернути тіло Героя з тимчасово окупованої території.



Вадим Малахов
Був мобілізований до Збройних Сил України у липні 2023 року. Служив прикордонником на Донеччині. 53-річний старший солдат Вадим Малахов загинув 17 лютого 2024 року під час бойових дій.



Дмитро Русін
У грудні 2023 року услід за братом Дмитро добровольцем пішов до ЗСУ. Пройшовши підготовку на полігоні, брати вирушили на захист Харківської області. 15 лютого цього року солдат Дмитро Русін загинув від осколкового поранення. Йому назавжди буде 23.



Юрій Воробей
Службу в Збройних Силах України проходив на посаді гранатометника стрілецького відділення. На жаль, захисник загинув 17 лютого цього року під час виконання бойового завдання в Харківській області. Поховали Героя у рідному селі.



Сергій Гуменний
Захисник боронив Україну від московських окупантів з березня 2023 року. Був гранатометником механізованого батальйону. 12 лютого цього року Герой загинув під час виконання бойового завдання у Донецькій області.



Віталій Олещук - військовослужбовець 60-ої окремої механізованої Інгулецької бригади. 22-річний лейтенант мав позивний «Космос». З перших днів повномасштабного вторгнення він обороняв Київ. Був командиром взводу 23-ої механізованої роти, а потім став командиром роти. У 2023 році він боронив одну з найгарячіших точок фронту – місто Бахмут. На жаль, 17 лютого цього року під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку ворог безжально обірвав життя Героя.



Олександр Мельничук
Був призваний до війська за мобілізацією у лютому минулого року. Служив гранатометником. На жаль, 18 лютого 2024 року 50-річний воїн загинув під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-20

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні