У центрі Львова запровадили карантин: що сталося

0
У центрі Львова запровадили карантин: що сталося
На ЛКП «Лев» запровадили двомісячний карантин через виявлений сказ у собаки. Безпритульну тварину виловили на вулиці Гоголя у центрі Львова, наступного дня вона померла. Тож карантин ввели і у п’ятикілометровій зоні від місця вилову собаки.

Про це пише ZAXID.NET.

За словами директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Ореста Тимчишина, 21 лютого вранці до ЛКП «Лев» надійшло повідомлення про безпритульну собаку на вул. Гоголя. Терміново виїхала бригада, яка відловила тварину та доправила її на територію підприємства.

«Були проведені відповідні щеплення і ознак сказу не проглядалося, але вже у другій половині дня виникла підозра, а сьогодні зранку ця собака померла. Лабораторна експертиза показала, що причиною смерті був сказ», – розповів Орест Тимчишин.

Ввідбулося екстрене засідання міської протиепізоотичної комісії, на якому ухвалили рішення про закриття на карантин ЛКП «Лев», а також введення п’ятикілометрової карантинної зони довкола місця відлову собаки, тобто вулиці Гоголя.

«Ми наполегливо рекомендуємо власникам собак і котів та інших домашніх тварин поновити, або якщо не було, то провести вакцинацію від сказу. Це можна зробити в клініках, де ці тварини є на обліку, або у Державній ветеринарній клініці за адресою вул. Промислова, 9», – зазначив Орест Тимчишин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні