Через блокування кордону зростуть ціни на деякі товари: чи буде дефіцит

0
Через блокування кордону зростуть ціни на деякі товари: чи буде дефіцит
Блокада кордону польськими протестувальниками невідворотно призведе до зростання в Україні цін на низку товарів для кінцевих споживачів. Усе тому, що оператори змушені шукати альтернативні маршрути постачання продукції, і це збільшує вартість кожного рейсу на 600-1000 євро.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Асоціацію ритейлерів України.

Через блокаду кордону в Україні здорожчає низка товарів
В Асоціації зазначили, що ситуація з блокадою на кордоні набуває "критичного масштабу", адже загальний час очікування на перетин пунктів пропуску в деяких випадках сягає місяця.

"Це змушує операторів шукати альтернативні маршрути, зокрема через сусідні держави (Угорщину чи Румунію), що призводить до труднощів та подовження терміну доставки на 2-3 дні. А це збільшує вартість кожного рейсу на 600-1000 євро. Невідворотно, це призведе до зростання цін на ряд товарів для кінцевих споживачів", – зазначається в заяві.

Загроза дефіциту товарів в Україні
Там також вказали, що українські виробники стикаються з відсутністю необхідних закордонних компонентів, обладнання чи упаковки. Як наслідок може виникнути дефіцит певних категорій товарів на ринку України, з огляду на важливість цих імпортних елементів.

"Для розуміння: тільки для однієї великої торговельної мережі втрати від зниження обсягу торгівлі можуть сягати приблизно 100 млн грн щотижня", – наголосили в АРУ.

Там зазначили, що особлив критична ситуація складеться для мереж, що імпортують продукти, зокрема овочі, фрукти, рибу, крупи та молочні продукти, якщо вони не зможуть забезпечити належний температурний режим.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні