Кому категорично не можна їсти сало

0
Кому категорично не можна їсти сало
Сало - це дуже корисний та улюблений багатьма українцями продукт, але є люди, яким його їсти не можна.

Про це пише Styler.

Чим корисне сало
Цей продукт є відмінним джерелом вітамінів A, E і D, які сприяють нормальному функціонуванню організму. Можна вважати його своєрідною мультивітамінкою.

У ньому є незамінні омега-3 поліненасичені жирні кислоти, потрібні для утворення оболонок довкола нейронів і протидії запальним процесам. У раціоні людей, що рідко споживають жирну рибу та дороге авокадо, таких жирних кислот бракує.

У салі є корисна речовина холін, що відіграє важливу роль в обміні жирів.

Наприклад, споживання 1-2 шматочків сала під час обіду допоможе знизити рівень "поганого" холестерину та очистити кровоносні судини.

Коли краще їсти сало
Тому рекомендується споживати його переважно в першій половині дня. Уранці цей продукт допоможе стимулювати виведення жовчі в кишечник і зміцнювати перистальтику кишечника. Оптимальна денна норма сала для здорової людини становить 30 грамів.

Кому не можна їсти сало
Виключення цього продукту з раціону рекомендується людям із захворюваннями нирок, печінки, гострим холециститом та панкреатитом. Тим, хто прагне схуднути, слід проконсультуватися з дієтологом перед вживанням сала, оскільки це дуже калорійний продукт, здатний спровокувати різкий набір ваги.

Також не рекомендується включати сало в раціон маленьких дітей.

Не забувайте, будь-який продукт приносить користь, коли ви знаєте його міру.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні