Скільки ракет потрібно випустити, щоб знищити Кримський міст

0
Скільки ракет потрібно випустити, щоб знищити Кримський міст
Для повного знищення такого логістичного шляху російських окупантів як незаконно збудований Кримський міст може знадобитися біля сотні ракет.

Таку оцінку навів військовий експерт Петро Черник, пише УНІАН.

"Щоб упідводнити Кримський міст, потрібна як та сама крилата ракета дозвукова до 1000 км, так і балістика – ті самі MGM140 ATACMS. Щонайменше потрібен залп 100 ракет, щоб міст по-справжньому перестав працювати. Бо щось відхилять РЕБ, а щось таки можуть збити. Нема зброї, яка не збивається", – зазначив він в ефірі телемарафону.

Черник наголосив, що в тимчасово окупованому Криму також можна завдати відчутних ударів по логістиці російських окупантів за допомогою відносно невеликої кількості Taurus.

"Навіть кілька ракет, які умовно на великій відстані в Криму винесуть аеропорт, аеродром, пункт управління, базу з паливно-мастильними матеріалами, то для нас це буде дуже-дуже добре. Крим – всього-на-всього з півночі на південь 250 км. Буферна зона окупації – це ще десь 100 км, ну і щоб літак не потрапив у зону ураження ворожої ЗРК – ще до 100 км. І практично аж до крайніх точок Криму там можна все виносити за допомогою Taurus. Вони потрібні", – додав він.

Водночас Черник сказав, що великої кількості цих ракет в разі їх передачі Україна не отримає. Він уточнив, що "німці декларують, що їх вони мають на озброєнні 125, а виготовлено в межах 600 одиниць".

"Це унікальна і фантастична ракета, найточніша з того всього, що працює у межах до 500 км. Якщо Storm Shadow і SCALP у тому самому Кримському мосту зміг би зробити тільки дірку, то Taurus має таку бойову і якісну частину, що може рознести там цілу секцію. Але, знову ж таки, важлива кількість", – констатував він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні