На Волині під час похорону 22-річного Героя виконали незвичний ритуал

0
На Волині під час похорону 22-річного Героя виконали незвичний ритуал
22-річного Вадима Прокопчука із Волині, який поліг 12 лютого у боротьбі за Авдіївку Донецької області. поховали у день його народження. Герою мало виповнитися 23 роки, утім тепер йому назавжди лише 22.

Про це пише Обозреватель.

Своїм побратимам Герой лишив посмертний заповіт – просив виконати молитву та спеціальний ритуал прощання.

Хлопець обожнював музику, вчився в одній із музичних академій столиці, грав на тромбоні, через що серед побратимів носив позивний «Маестро». Після початку російського вторгнення Вадим Прокопчук був мобілізований до тероборони, а вже згодом відправився у Третю окрему штурмову бригаду ЗСУ, де обіймав посаду командира взводу.

Аби попрощатися у Луцьку із воїном як належне, побратими виконали його останню волю – ритуал американських військових на похоронах товаришів – віджимання від землі. Окрім цього, його пам'ять друзі та близькі вшанували молитвою українського націоналіста.

Вадим Прокопчук помер під час військового завдання, яке б він не мав виконувати через посаду командира. У районі Авдіївки із групою бійців він прямував на порятунок поранених побратимів, де й загинув.

Під час служби він отримав нагрудну відзнаку «Золотий Хрест», яку видає Головнокомандувач ЗСУ за мужність і успішне виконання військових завдань.

Зокрема, у коментарях до репортажу у YouTube написав давній друг полеглого бійця. «Він казав: «Я народжений для війни». Якщо це був твій поклик і ти справді це розумів і відчував, то ти його виконав як герой, який не шукав своєї слави», – пригадав користувач.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні