Стало відомо, де росіяни йдуть у масований наступ після Авдіївки

0
Стало відомо, де росіяни йдуть у масований наступ після Авдіївки
Очільник Кремля Володимир Путін отримав нове вікно можливостей і не зупиниться на Авдіївці. Зайшовши до міста, ворог одразу почав масований наступ одразу на п’ятьох ділянках фронту. Збройні сили України змушені стримувати все нові і нові навали ворога навіть там, де ще пів року тому йшли у власний наступ. В Інституті вивчення війни (ISW) вже назвали причини та припустили, що спробує захопити РФ далі і на що реально здатний Путін.

Про це пише ТСН.

Росія продовжує наступ
Багатотисячні жертви та сотні одиниць втраченої техніки не зупинили росіян в Авдіївці. За офіційними даними, які раніше опублікували в ЗСУ, під час штурму райцентру рашисти втратили майже 50 тисяч вбитими та пораненими, а також сотні танків і бронемашин. Для будь-якої армії світу, це була б Піррова перемога - мета явно не виправдовує витрачених на неї ресурсів. Проте, схоже, Путін думає інакше.

Як пише The New York Times, після захоплення міста окупанти не тільки мають сили, щоби наступати ще на п’яти ключових напрямках фронту, але й готові кинути у бій тих, хто щойно штурмував саму Авдіївку. Американські журналісти назвали ці напрямки. На трьох із них ЗСУ уже ведуть запеклі бої.

"Сили оборони ведуть відчайдушну боротьбу, щоб стримати натиск російських військ. Окупанти змогли захопити Авдіївку, що стало першою значною перемогою ЗС РФ від травня 2023 року, коли вони захопили Бахмут. Україні бракує боєприпасів без військової допомоги США на 1000-кілометровому фронті. Російські війська наступають одразу на пʼяти напрямках: Авдіївський; Марʼїнський; Роботинський; Кремінський; Бахмутський", - йдеться у матеріалі The New York Times.

Окупанти налаштовані вкрай серйозно. Їхня головна ціль - це реванш за невдачі 2022-му та 2023-х роках. Тоді Україні вдалося провести приголомшливу за своїм масштабом та ефективністю харківську операцію, яка стала особистим ляпасом для Путіна та його верхівки. Просто зараз поблизу Кремінної рашисти зібрали свій "наступальний кулак" - кількість окупантів, яке вони готові кинути в жерло війни, не менша ніж в Авдіївці.

"Реванш за контрнаступ – Кремінна. Понад рік тому українські військові вигнали окупантів із майже всієї Харківської області. Україна змогла звільнити понад 500 населених пунктів. Зараз ворог налаштований спробувати повернути втрачене. Інтенсивні бої в лісосмугах тривають уздовж фронту, але українські захисники чинять шалений опір. РФ намагається просуватися в напрямку Купʼянська та Лимана. У цьому районі зосереджено близько 110 тисяч військових ЗС РФ", – зазначили автори The New York Times.

Нова ціль окупантів
Окупанти уже націлились відбити те, що ЗСУ вдалось звільнити тільки 2023 року. За словами експертів, під час контрнаступу українським воїнам вдалося пройти принаймні дві лінії оборони ворога на Запоріжжі, зокрема відвоювавши селище Роботине, утворивши такий собі клин в російській обороні. Зрізати його є надважливе завдання для рашистів, і, на жаль, ворог має часткові успіхи. За даними аналітиків Deep State, росіяни увірвались до Роботиного, але офіційного підтвердження цієї інформації немає.

"Запорізький відтинок — кацапи (росіяни – ред.) розпочали масовану атаку від Роботиного до Вербового. Південно-західніше Вербового їм вдалося пробити оборону, зараз Сили Оборони України намагаються ліквідувати цю проблему. 18.02 інтенсивність дещо спала. Частина окупантів змогла прорватися у Роботине, але більшість була ліквідована", – повідомили у DeepState.

Російський штурм на Запорізькому напрямку почався чи не одразу після офіційного визнання, того, що ЗСУ виходять із Авдіївки. Активність ворога на цьому напрямку швидко підхопили кремлівські пропагандисти. Так звані воєнкори безупину горлають про успіхи ЗС РФ на цьому напрямку, утім, жодних підтверджень цьому немає навіть у них самих.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні