У Білорусі затримали волинян: що сталося

3
У Білорусі затримали волинян: що сталося
У випуску новин на одному із каналів Білорусі повідомили, що в рамках оголошеного в прикордонному районі республіки режиму контртерористичної операції, білоруські силовики, мовляв, піймали українських громадян, які нібито перекидали вибухівку для здійснення диверсій на території Росії та Білорусі.

Про це пише ВСН.

Оприлюднено навіть відеозапис допиту українців, які родом із Волинської області, із селища Стара Вижівка – батько і син Сергій та Павло Кабарчуки. У одного із них синець під оком. Можливо, до чоловіків застосовувалися тортури.

Вони сказали, що їх завербувало СБУ для того, аби перекинути через кордон вибухівку та комплектуючі до зброї у Білорусь.

Журналісти вирішили поцікавитися у Старовижівській селищній раді, чи дійсно такі чоловіки, проживають у громаді та чи чули там про цю всю ситуацію.

Заступник Старовижівського селищного голови Юрій Кудацький у коментарі нашому виданню повідомив, що дійсно Сергій та Павло Кабарчуки проживають на території громади.

«Так, дійсно, вони тут проживають», - сказав він.

Загалом щодо цієї ситуації, яка виникла на території Білорусі у селищній раді поінформовані, але ніяких коментарів на цей рахунок давати не хотіли, адже не уповноважені це робити.

«Так, дійсно, ми знаємо про цю ситуацію», - відзначив Юрій Кудацький.

Журналісти ВСН звернулися за коментарем в Управління СБУ у Волинській області. Там дали зрозуміти, що не вербували волинян для сприяння здійснення диверсійної діяльності на території Білорусі та Росії. Хоча офіційно коментувати не стали, посилаючись на те, що подібну дезінформацію не коментують.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-14

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще раз нехай поїдуть туди коли відсидять 20 років
Ні мізків ні честі нічого
Відповісти
Мабуть хотіли кордон претнути нелегально щоб попасти в європу
Відповісти
Це не твоє діло, що до їх. Сиди собі і сопи в дві дирки. Вони врєда нашим ненанесли ніякого.Чого обзиваїш. На наших бариг подивись з В.Р.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні