Плитоноски із системою швидкого скидання*

0
Головним елементом пасивного захисту кожного бійця та поліцейського є бронежилет. Крім класичних монолітних моделей, що складаються з передньої та задньої частини, є більш сучасні модульні плитоноски, які являють собою жилет під установку захисних плит. Це дозволяє змінювати наповнення, доповнюючи новими секціями.

Зараз знайти якісну плитоноску в Києві досить складно, оскільки на ринку представлена величезну кількість моделей. При цьому в пріоритеті зразки оснащені системою швидкого скидання. Ця опція дозволяє моментально зняти з себе або товариша броню, що буває дуже важливим в екстремальних ситуаціях. Часто така функція дозволяє врятувати життя пораненого бійця.



Конструктивні особливості плитоносок



Незважаючи на чималу кількість виробників та брендів, плитоноски із системою швидкого скидання маю практично ідентичну будову. Представники компанії Балістика розповіли, що у класичному варіанті вони складаються з таких модульних частин:

  1. Передня та задня частина. Це найбільші фрагменти, в які встановлюються плити для захисту грудної клітки та спини від механічних пошкоджень, уламків та куль.

  2. Камербан. Важливий елемент, який закриває поперековий відділ та пахову частину.

  3. Плечові стропи. Відповідають за утримання конструкції на тілі бійця. Повинні мати високу міцність, витримувати статичні та динамічні навантаження. Важливо, щоб вони мали м'які накладки, що знижує навантаження та виконує амортизацію.

  4. Елементи кріплення. Найчастіше виконані у вигляді тканинних вушок, що дозволяє виконувати зачіп карабінів або прив'язати мотузку.

  5. Відсіки та кишені. Плитоноски комбінують з розвантажувальними системами, оснащуючи їх відділами для запасних магазинів, гранат, рації та інших елементів необхідних у бою.


  6. Важливо відзначити, що сам жилет для установки плит виготовляють із високоміцних тканин, що забезпечує додатковий захист від незначних пошкоджень. Зараз плитоноски для комплектації бійців ЗСУ виробляють із полотна Oxford або кордури. Це дуже щільні тканини, створені на основі натуральних та синтетичних волокон. За рахунок цього готовий виріб має високу стійкість до розриву, горіння, намокання, перепаду температур та витримують велику вагу броні.


Особливості системи швидкого скидання



Сучасні розробки дозволили створити максимально практичні плитоноски зі зручною системою швидкого скидання у різних положеннях: сидячи, на колінах, на бігу, лежачи. Є два типи моделей: з тросом і без. Останньому варіанту віддають перевагу медики, при цьому на практиці бійці кажуть, що обидва варіанти ефективні та зручні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні